[80 B4 1,6 ADA] Czy moje audi posiada ABS
[80 B4 1,6 ADA] Czy moje audi posiada ABS
Koledzy kupiłem samochód i koleś mówił ze ma ABS ale przy chamowaniu normalnie chamuje jak bez ABSu mam pytanko w jaki sposób mozna sprawdzić czy posiada ABS ? Proszę o wypowiedż
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jesli bedizesz miał pompe ABSu tak jak podpowiadaja Ci koledzy a ABS nie dziła to nalezy szukac usterki albo padniety czujnik, wiazka, koronka a nawet sterownik czy pompa. A tak wogóle to na desce rozdzielczej po przekreceniu zapłonu powinieneś miec pomaranczowa kontorlke z napisem ABS, moze być równiez tak iż masz taka kontrolke i abs a zarókwa bedzie sie paliła a w układize jest bład i z tego tytułu system nie bedize działał. <ok>
I jeszce jedna uwaga poza tymi co pisali koledzy, ze ABS musisz sprawdzic na sliskiej nawierzchni, zeby kola wpadaly w poslizg, czyli np po deszczu bo na suchej normalnej nawierzchni to raczej ciezko testowac ABS, czujniki sie nie zalacza nawet jak posiadasz ABS i jest sprawny.
Pozdrawiam
ps. ABS moze byc zapowietrzony rowniez, jak nie byl odpowietrzany na wlaczonym zaplonie
Pozdrawiam
ps. ABS moze byc zapowietrzony rowniez, jak nie byl odpowietrzany na wlaczonym zaplonie