[B4] Opony letnie Barum 195/50r15 82V Bravuris
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
[B4] Opony letnie Barum 195/50r15 82V Bravuris
Przyszedł czas na wymianę opon i zastanawiam sie nad takimi
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=357577942
fundusze są ograniczone a trzeba komplet. Ma ktoś takie co myślicie o tych oponach ?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=357577942
fundusze są ograniczone a trzeba komplet. Ma ktoś takie co myślicie o tych oponach ?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 19:14 przez Zlosliwy_Dzin, łącznie zmieniany 1 raz.
zgadzam się z przedmówcami odnośnie profilu 65. taki jest prawidłowy.zdjęcie na aukcji przedstawia oponę o szerokości większej niż 195. chodzi o ten środkowy pasek w oponie. Na zdjęciu widać 5 rzędów bieżnika.Niedawno kupiłem takie opony o rozmiarze 195/65/15 i nie ma w nich tego środkowego-są 4 rzędy.
<rotfl2> masz rację lepiej będzie wyglądać dziura przy profilu 50, bez gleby.....Wytłumacz mi proszę co znaczy gorsza jakość jezdna :?: Bo ciekawość mnie zjada. Według mnie to jakieś bzdury. Fabryka zaleca profil 65 ale cóż mogą się mylić...misiek440 pisze:i będą brzydko wyglądały i miały gorszą jakość jezdną (mowa o profilu 65)
tzn wiesz ja w swojej niuni mam przód 195/50 r15 a tył 205/55/ r15 i autko dużo ładniej wygląda niż na wyższym profilu(zawieszenie seria), wcześniej miałem wysoki profil i choć przyjemniej jeździło sie po polskich drogach(czyt dziurach) to jakoś samochód gorzej trzymał sie nawierzchni (nie wiem jak bo nie umiem ci tego wytłumaczyć ale tak było w moim przypadku) z tym że firma zaleca 65 to sie zgadzam jak najbardziej.masz rację lepiej będzie wyglądać dziura przy profilu 50, bez gleby.....Wytłumacz mi proszę co znaczy gorsza jakość jezdna :?: Bo ciekawość mnie zjada. Według mnie to jakieś bzdury. Fabryka zaleca profil 65 ale cóż mogą się mylić...
a może to rzecz gustu, ja wole niższy profil ....nikt nie jest nie omylny(a ja na pewno nie )
z tego co widzę to masz B3. kolega piszący zapytanie ma b4. także u Ciebie na pewno 65 bedą gorzej wyglądały. w B3 fabryka zaleca felgę 14 a dla B4 15. nie wiem jakie masz felgi, może 15 i dlatego Tobie pasuje profil 50. Natomiast B4 standardowo felga 15 i profil 65misiek440 pisze:tzn wiesz ja w swojej niuni mam przód 195/50 r15 a tył 205/55/ r15 i autko dużo ładniej wygląda niż na wyższym profilu(zawieszenie seria), wcześniej miałem wysoki profil i choć przyjemniej jeździło sie po polskich drogach(czyt dziurach) to jakoś samochód gorzej trzymał sie nawierzchni (nie wiem jak bo nie umiem ci tego wytłumaczyć ale tak było w moim przypadku) z tym że firma zaleca 65 to sie zgadzam jak najbardziej.
a może to rzecz gustu, ja wole niższy profil ....nikt nie jest nie omylny(a ja na pewno nie )