[B4 1Z] czujnik predkosci obrotowej
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] czujnik predkosci obrotowej
Witam. Po podlaczeniu do deltascan1Z wyskakuje mi blad 00513-czujnik pred.obrotowej silnika9G 23),otwarte wejscie,usterka sporadyczna.A jak skasuje przegazuje to ten sam blad ale inna koncowka komentarza-czujnik predkosci obr.silnika(G 23) zbyt wolno opadajace cisnienie przod.Co jest grane?Gdzie jest ten czujnik?
-
- Forum Audi 80
napisze tak. miałem na warsztacie VW Passata 1.9TDI
i były problemy z zapaleniem samochodu, trzeba było długo kręcić.
obroty były nierówne (falowanie) i przy dodawaniu gazu szarpało i nie chciał się wkrecać na obroty.
po podpięciu VAGa wyszło ze brak sygnału z czujnika położenia wału korbowego.
tzn czasem działał a czasem nie.
wymieniłem czujnik 3 pinowy wrecony po stronie pompy wtryskowej w bliskiej okolicy miski olejowej i jak ręką odjął.
autko hula jak wsciekła pali od strzała. obroty trzyma idealnie.
a czy u Ciebie tez są problemy z zapaleniem i wkręcaniem się na obroty ?
i były problemy z zapaleniem samochodu, trzeba było długo kręcić.
obroty były nierówne (falowanie) i przy dodawaniu gazu szarpało i nie chciał się wkrecać na obroty.
po podpięciu VAGa wyszło ze brak sygnału z czujnika położenia wału korbowego.
tzn czasem działał a czasem nie.
wymieniłem czujnik 3 pinowy wrecony po stronie pompy wtryskowej w bliskiej okolicy miski olejowej i jak ręką odjął.
autko hula jak wsciekła pali od strzała. obroty trzyma idealnie.
a czy u Ciebie tez są problemy z zapaleniem i wkręcaniem się na obroty ?
-
- Forum Audi 80
u mnie jak pisalem na poczatku pokazuje ten blad w deltascan1Z.Tak to wkreca sie na obroty srednio nie nazekam.Ale po odpaleniu drzy mi kierownica i wydaje mi sie caly silnik,jest glosna slychac ja w srodku kiedys tego nie byla.jak sie rozgrzeje to mniej.Kat jest dobrze ustawiony,to nie od pompy wspomagania,bo zdjalem na chwile pas.To nie popychacze bo mam wymienione,to nie poduchy bo mam nowe.I dlatego mysle ze jak pokazuje ten blad to moze to.Jak byly mrozy to po odpaleniu tak schodzila dziwnie z obrotow.
-
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
joan.casrex, czujnik jest pod filtrem oleju, jak nie znajdziesz to po sznurku do kłębka, czy jakoś tam mniejsza z tym wtyczka od tego czujnika jest pomiędzy tą od nastawnika a wtyczką od wtrysku sterującego, wtyczki są przy filtrze paliwa, na początek radze ci jeszcze poruszać tą wtyczką na odpalonym silniku u mnie np kable się przy niej oberwały i jak nią poruszałem obroty wariowały. a jakie masz obroty na biegu jałowym. :?:
-
- Forum Audi 80