Witam wszystkich, mam mały problem, juz opisuje co sie stało a wiec dzis sobie chciałem wejsc do Autka, i przez przypadek zamiast otwierac od dzwi kierowcy, to otworzyłem kluczykiem dzwi Pasazera, i po chcięciu zamknąc dzwi juz od strony kierowcy, był problem poniewąz zamek stanoł i nie chciał sie dac przekręcic i nie wiedziałem o co chodzi, chwile sie zanstanowiłem i postanowiłem go odpalic i nastepnie zgasic, pomyslałem ze to moze jakies zabezbieczenie albo cos takiego, i probuje znowu zamknąc nic, to wziołem troche wiecej w to siły włozyłem cos przeskoczyło i zamknoł dzwi po chwili znowu otwieram i zamykam niby ok, ale w zamku po przekręceniu kluczyka słychac jakis zgrzyt słychac jak by cos przeskakiwało i juz nie zamyka sie juz tak lekko jak na początki... mysle sobie oki niech juz bedzie wazne ze sie zamyka, ale wsiadam do autka jakies 20 minut temu bo musiałem po Mame do pracy pojechac przekręcam stacyjke a ona jakoś cięzko chodzi, i nie wiem co jest grane czy jest mozliwe ze w stacyjce tez sie cos stało....??? Normalnie jak przekrecam załącza sie wszystko i przekrecam dalej na rozruch to nie odbija po odpaleniu kluczyc.
Moze ktos miał juz taki problem i wie jak go rozwiązac, za informacje z góry dziekuje.
Pozdrawiam piku.
[80 B4 2.0E] Mały problem z zamkiem centralnym.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Witam, dzis wsiadłem w autko, i juz problemu nie ma naprawde nie wiem czemu sie tak stało, ale problem znikł juz jest wszytko oki To chyba jakieś "archiwum X" Bo inaczej tego nie potrafie wyjasnic :roll:
Powiedzcie mi lepiej zajrzec do tej stacyjki oraz zamka, czy narazie go zostawic w spokoju..??? Bo juz sam nie wiem co teraz zrobic z tym dziwnym zjawiskiem.
Kluczyk jest cały.Darecki3037 pisze:skoro masz problem z przekręceniem kluczyka w stacyjce to na pewno uszkodziłeś kluczyk.
Powiedzcie mi lepiej zajrzec do tej stacyjki oraz zamka, czy narazie go zostawic w spokoju..??? Bo juz sam nie wiem co teraz zrobic z tym dziwnym zjawiskiem.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub