[80 B4 ABT] brak wskazań poziomu paliwa-wskaźnik temp.działa
- marcinstudio1
- Forum Audi 80
[80 B4 ABT] brak wskazań poziomu paliwa-wskaźnik temp.działa
Witam.Mam problem ze wskaźnikiem poziomu paliwa.Sprawdziłem pływak , nasmarowałem w liczniku wskazówkę , wymieniłem regulator napięcia i nadal nie działa.Wskaźnik od temperatury działa .Proszę o pomoc.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
wyciąg zegary na wierch jeśli wiązki masz na tyle długie żeby udało się bez rozłączania to super, weź miernik bądź kontrolkę ( wł zapłon) i wybadaj gdzie na 1 z 2 śrubek do zegara jest +12V , potem weź kabelek i drugą śrubkę ( sygnałową) połącz na chwilkę z masą>>>jesli wskazówka pójdzie na max to zegar masz ok jeśli nie drgnie to możesz szukać innego zegara od paliwa.
Jest łatwiejszy sposób niż demontaż zegarów... A mianowicie:
- włączmy zapłon
- otwieramy tylne prawe drzwi
- kładziemy część fotela
- podnosimy wykładzinę bagażnika
- odkręcamy trzy śrubki dekla pływaka
- wyciągamy wtyczkę z pływaka
- kawałkiem kabelka mostkujemy wtyczkę i patrzymy czy wskazówka idzie w górę
Jeśli wskazówka idzie w górę na max to znaczy że winny jest pływak a jeśli wskazówka ani drgnie wtedy stosujemy się do opisu kolegi Darecki3037 i należy wyciągnąć zegary i dać masę do lewej śrubki wskaźnika poziomu paliwa (lewa = od strony obrotomierza) lub prześwietlać instalację.
Instrukcja wręcz łopatologiczna sprawdzona na 1.9TDI 1Z
- włączmy zapłon
- otwieramy tylne prawe drzwi
- kładziemy część fotela
- podnosimy wykładzinę bagażnika
- odkręcamy trzy śrubki dekla pływaka
- wyciągamy wtyczkę z pływaka
- kawałkiem kabelka mostkujemy wtyczkę i patrzymy czy wskazówka idzie w górę
Jeśli wskazówka idzie w górę na max to znaczy że winny jest pływak a jeśli wskazówka ani drgnie wtedy stosujemy się do opisu kolegi Darecki3037 i należy wyciągnąć zegary i dać masę do lewej śrubki wskaźnika poziomu paliwa (lewa = od strony obrotomierza) lub prześwietlać instalację.
Instrukcja wręcz łopatologiczna sprawdzona na 1.9TDI 1Z