Witam . To mój pierwszy post tutaj. Właśnie nabyłem sliczna B4 z silnikiem ABK i mam kilka pytanek:
1. Ile takie Autko pali bęzyny na 100 km róznych cylkach ( tylko proszę o czczere odpowiedzi a nie domysły).
2. Jaką instalacje gazowa założyć do takiego motoru( sekencja, najtańszą, jakiej firmy ,itp). Na co zwrócic uwagę przy zakładaniu instalacji i czym się sugerować żeby auto dobrze pracoało.
[B4 ABK] Spalanie benzyny i gaz.
-
- Forum Audi 80
[B4 ABK] Spalanie benzyny i gaz.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2008, 20:33 przez Panaspirant, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
mam w swojej założony gaz II generacji ! <ok> niektórzy mówią, że II generazja do ABK nie pasuje, bo trzeba pilnować układu wysokiego napięcia itd. do obsługi tej instalacji wystarczy taki laik, jak ja na początku ! :oops: spalanie od 11 do 13 litrów, więc myślę, że spalanie jest bardzo do zaakceptowania !
-
- Forum Audi 80
Jaki ti jest gaz drugiej generacji? Chodzi może o sekwencje. Dzwoniłem dopiero do gazowników i popytałem o rózne rzeczy? Dowiedziałem się że:
najtańsza instalacja 1250zł z butlą w koło z elektronika 1400 ale przy takich instalacjach taka bryka będzie palic min 11 i napewno niżej nie zejdzie bo założyli juz kilka takich i po wielu prubach zmniejszenia spalania i tak nigdy nie wyszło mniej niz 11. Sekwencja zas to wydatek 2000 zł odemnie ale wtedy gwarancja ze auto spali max l gazu więcej niz benzyny. I nie trzeba się martwic ciągle o śiece,przewody itp. Do sekwencji silnik musi być doskonałej kondycji.
najtańsza instalacja 1250zł z butlą w koło z elektronika 1400 ale przy takich instalacjach taka bryka będzie palic min 11 i napewno niżej nie zejdzie bo założyli juz kilka takich i po wielu prubach zmniejszenia spalania i tak nigdy nie wyszło mniej niz 11. Sekwencja zas to wydatek 2000 zł odemnie ale wtedy gwarancja ze auto spali max l gazu więcej niz benzyny. I nie trzeba się martwic ciągle o śiece,przewody itp. Do sekwencji silnik musi być doskonałej kondycji.
ABK będzie chodzić na I, II jak i IV generacji. Na III pewnie też by chodził ale ten typ instalki jest rzadko spotykany, I gen. odpada bo prawo nie dopuszcza montażu tej insatalcji w silnikach zasilanych wtryskiem elektronicznym. Tak że pozostaje Ci II bądź IV generacja (sekwencja). Na sekwencji auto będzie chodziło lepiej. Co do spalania to zawsze będzie 15%-20% większe, to wynika ze specyfiki paliwa LPG.