[B4 2.0 ABT] Drżenie kierownicy przy hamowaniu
-
- Forum Audi 80
Witam Koledzy mam problem i juz nie wiem co może być przyczyną .... przy hamowaniu w mym Audi drży kierownica stało się to po wymianie właśnie poduszek amortyzatora.. mało tego zmienione są przednie amortyzatory, łączniki stabilizatorów, rok temu zmienione były tarcze i klocki hamulcowe. Dziś byłem na diagnistyce ustawili zbierznośc, sprawdzili hamulce biora po równo z każdej strony,wiec tarcze są równe nawet koła zamienilem tył na przód i niestety dalej to samo przy hamowaniu mam drgania kierownicy:(((ale na pedale hamulca nie czuć drgań.... opony tez są nowe i nie wiem już się zawiodłem ... Gośc na diagnostyce sam nie wie czemu tak może sie dziać wszytko poskręcane nie znalazł zadnych luzów....
Moze macie jakiś pomysł czego tu się jeszcze czepić
Moze macie jakiś pomysł czego tu się jeszcze czepić
Cześć. Masz krzywo osadzoną tarczę hamulcową. Albo nie przylega do piasty na skutek korozji i niestarannego montażu albo przegrzała się i zaliczyła kałużę. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
Borykam się z tym problemem już ponad pół roku. Po wymianie tarcz na nowe na jakiś czas się uspokoiło lecz nie na długo. Niby wszystko dobre lecz ku mojemu zdziwieniu okazało się że była skrzywiona piasta miała odchyłki 0.15 mm, na tarczy odchylenie 0.2 mm. mierzyłem za pomocą czujnika zegarowego o dokładności 0.01 mm. Przez pól roku szukania przyczyny (mechanik ciągle mówił że wszystko gra - już do niego nie pojade) i trzepiącej się kierownicy padły tuleje na saniach i trzepie dalej.
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80