[80 b3 1.8s JN 1988] Tluczenie w przodzie
[80 b3 1.8s JN 1988] Tluczenie w przodzie
Witam. Poratujcie jak jade po kamienictej drodze to normalnie czuc kazdy kamien na kazdym jest puk albo lup czuc na kierownicy i pod pedalami normalnie pedal hamulca podskakuje. Gumy na wachaczach wymienione i na trawersie. Co to moze byc i czego szukac co wymieniac jeszcze kupe pieniedzy wladowane w auto i nie chce to jezdzic acha amorki sprawne sprawdzane po 70% skutecznosci odchylka cyba 6%.
- krzysiek11
- Forum Audi 80
próbowałeś kasować luz na maglownicy? viewtopic.php?t=5234
no i pewnie jakąś końcówkę lub sworzeń masz do wymiany
no i pewnie jakąś końcówkę lub sworzeń masz do wymiany
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
na poczatek ogladnij uklad kierowniczy, czyli koncowki drazkow, swoznie wachacza i przekladnie kierownicza. A co do podskakujacego pedalu to sam nie wiem, na pierwsza mysl przyszly mi luzy na lozyskach. Mozesz sprubowac dokrecac stopniowo srube eliminujaca luzy w przkladni co jakies 45 stopni i za kazdym razem sprawdzajac jak sie kreci kierownica czy nie chodzi ciezko i prubuj jezdzic, ale jak nie przyniesie poprawy to wruc do ustawienia sruby, by przekladnie nie miala zbyt duzych oporow. Ale znow przekladnia malo ma wspulnego z pedalem, a masz moze ABS??
- krzysiek11
- Forum Audi 80
a czy to ma znaczenie bo zapomnialem dodac ze mam wspome. acha I jak wykonuje na postoju przy zgaszonym silniku krotki szybkie ruchy kirownica to slychac pukanie. myslalem tez o wymianie lozysk na amorkach. cozrobic z taka ew uwalona przekladnia jesli sie okaze ze sa luzy to ma az taki wplyw na walenie na dziurach ?
- krzysiek11
- Forum Audi 80