Witam przeszukałem wiele tematów i róznie piszecie koledzy ja przedstawię mój problem. Głuchy stukot metal o metal podczas szybkiego manewru w lewo i odrazu w prawo oraz podczas gwałtownego przyspieszenia, stuka w przednim prawym kole jakby. Miałem Punto to była wina łożyska amortyzatora a jak jest w Audi??
Jeszcze małe pytanie ciężko jest zdjąć kierownice ? (nie ma airbaga) Pozdrawiam.
[B4 ABT 2.0] Stuka jak szybko skręcam co to????
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No ok a czy na stacji kontroli pojazdów wykryją to? opłaca mi sie jechać zeby sprawdzili i powiedzieli czy na pewno to? A może jest możliwość sprawdzenia samemu??? jak tak to w jaki sposób? Bo w innych tematach podobne objawy mieli z łącznikiem stabilizatora albo poduszką jakąś nie pamiętam jaką.
[ Dodano: 2008-05-18, 10:14 ]
A i stuka nie przy maxymalnym skręcie tylko szybkim manewrze w jedną i 2 strone.
[ Dodano: 2008-05-18, 10:14 ]
A i stuka nie przy maxymalnym skręcie tylko szybkim manewrze w jedną i 2 strone.
na dobrej stacji wykryją bez problemu, na słabej okradną...MaXuS pisze:No ok a czy na stacji kontroli pojazdów wykryją to?
jeśli sam nie potrafisz znaleźć przyczyny jak najbardziej opłaca sięMaXuS pisze:opłaca mi sie jechać zeby sprawdzili i powiedzieli czy na pewno to?
Jeśli podczas maksymalnego skrętu koła w jedną bądź drugą stronę nie słyszysz "pykania" dochodzącego z okolicy koła to raczej nie przegub. Proponuję sprawdzić tulejki na wachaczach, przy dużym luzie będą stukać podczas ruszania, dodatkowo auto pływałoby po drodze. Nic nie tłucze podczas najazdu na krawężnik ?