[All] Malowanie zaciskow i bebnow
- Silvesters
- Forum Audi 80
Magu No w sumie po czesci sie z tobą zgadzam, ale jednak po czesci pozostaje przy swoim zdaniu gdyz nawet czasami dobrze wiedziec czy inni uwazaja moj pomysl za wioche czy tez nie, chociaz popieram twoje zdanie w tym iz nie trzeba pytac sie o wszystko, nawet o jakies blachostki. Ale nie ma co pisac wywodów.. wracajmy do tematu.
-
- Forum Audi 80
[b3/b4] Zaciski i bębny - kolor ?
Koledzy, na ten sezon zakupiłem i jakiś czas temu założyłem felgi aluminiowe do mojej B3. Troszkę mi się nie podoba przyrdzewiały bęben, a także zaciski takie nijakie i chcę to pomalować, tylko teraz pytanie na jaki kolor. Myślałem nad czarnym, czerwonym, niebieskim, bądź fioletowym i chciałbym się zapytać, który kolor mi polecacie. Samochód ma nie wyglądać wiejsko, tylko tak, żeby miło było spojrzeć, żeby ładnie się komponowało. Także, proszę was o radę jaki kolor zasisków hamulcowych i bębnów. Tak jak wcześniej do wyboru:
Czarny,
Czerwony,
Niebieski,
Fioletowy
Czarny,
Czerwony,
Niebieski,
Fioletowy
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, 09:43 przez a.milewski.mm, łącznie zmieniany 2 razy.
Na początek polecam treściwą dyskusję na ten temat: viewtopic.php?t=13213&highlight=zaciski++b%EAbny Po drugie też miałem niedawno ten problem i po lekturze wspomnianego tematu wybrałem kolor czarny - autko czarne, bębny z tyłu, więc nie będę robił wiochy z czerwonym czy żółtym. Jak będę miał hamulce od S2 to wtedy można malować je "agresywnie". Z tego co widzę auto masz srebrne, więc zastanowiłbym się między jakimś stalowo-srebrnym a czarnym kolorem. I o ile bębny jest banalnie oczyścić i pomalować bez demontażu, to zaciski, to już dużo trudniejsza sprawa. U siebie pomalowałem co sie dało i jakoś to wygląda, jednak przy najbliższej wymianie klocków pomaluję wszystko jeszcze raz jak trzeba. Do malowania użyłem farby Hammerite czarny lux bez podkładu - czyszczenie druciakiem, potem obmyłem rozpuszczalnikiem i ogień. Nawet nieźle to wyszło no i nie szpeci jak przerdzewiałe bębny przy aluskach. Życzę powodzenia w pracach!
- Daniello85
- Audi 80 Klub
hm... jak dla mnie to czerwień w takich malusi seryjnych hamulcach to lekkie AGRO,o fiolecie i żółci nie wspomne.... jak dla mnie walnij albo jakas szarosć, albo kolor nadwozia... lub też bardziej zwariowane, to do koloru nadwozia dolac odrobinke czerni i czerwieni...(taki delikatny agresiw)... hehe jestem na studiach artystycznych:P wybaczcie:P
A więc koledzy pomalowałem, na czerwono i wiejsko - nie wygląda. Jestem absolutnym przeciwnikiem robienia wieś tuningu, samochodu swojego nie psuję, samochód ma być przede wszystkim zajebiście sprawny technicznie, a małe dodatki są tylko ozdobą, najlepiej oryginalne dodatki. Jak będę miał zdjęcia to załączę jaki jest ogólny efekt, delikatna czerwień się odznacza, alenie rzuca sie w oczy. Dla mnie jest ok. Czarny byłby też ok, ale chciałem małe urozmaicenie. Dzięki za rady i niebawem na dniech jak pogoda ładna będzie zrobię fotki i załączę.
Pozdro
Pozdro