[b4 2.0 ABT] Jak zwiększyć moc ?
-
- Forum Audi 80
[b4 2.0 ABT] Jak zwiększyć moc ?
Mam pytanie czy wogóle można zwiększyć moc silnika i za jakim kosztem, i ile auto może więcej palić, serdeczne dzięki za porady
Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, 09:37 przez maniek3434, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam od niedawna B4 ABT i powiem jedno moc jest;] jak chcesz mieć wyscigówę to polecam VW Corrado Honde CRX albo i najlepiej Audi B4 Coupe w Quatro która ma chyba ze 260KM ;D
TA TUTAJ !!
TA TUTAJ !!
-
- Forum Audi 80
- killer0123
- Forum Audi 80
Po pierwsze ABT nie ma gaźnika tylko wtrysk jednopunktowy!!ptasior1988 pisze:Kolego chcesz mocy wydech przelot + stożek + większy gaźnik rozwiercenie kolektorów i masz moze i 15 koni więcej albo po prostu głowica na pełnym + instalacja elektryczna z komputerkiem pompa do baku i heja
A po drugie wydech + stozek raczej mocy nie dodadzą jedynie podniosą troche moment i bedzie on dostępny w niższym zakresie obrotów!!
Jak komuś nie starcza mocy w ABT to proponuje zmienić auto na takie z silnikiem ABC, AAH lub poszukać wersii topowej z silnikiem ADU (315KM podobno jest takch około 20 sztuk w polsce) tam mocy dostatek :mrgreen:
po pierwsze zadna taczka-swoja droga-nie jeden chcialby sie wozic taka taczka:) po drugie to samochod do codziennej eksploatacji a nie na wyscigi!! kup sobie 2.8 litra i lej 15-16l/100km - ps. samobójca nie jesem;/ poza tym gdzie w polsce sa drogi na predkosci powyzej 120km/h?? a do 120km/h ABT radzi sobie!! więc nie nabijajcie sobie postow
-
- Forum Audi 80
- killer0123
- Forum Audi 80
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
powiem ci tak to "z gowna bata nie ukrecisz" przerabialem dlubanie abt
robilem wydech dolot obrabialem glowice (kanaly dolotowe wylotowe ,planowanie i pelna polerka) zmiana mapy w kompie, niesety ten silnik ma sluzyc do przemieszczenia pojazdu z punktu a do pkt b fakt ze teraz jak mocniej depne to nie "tamuje" ruchu ale rajdowki nie mam
jedyne co udalo mi sie to zerwac ok 2 s do setki tylko kosztem 3500zl wiec sam sobie przelic <ok>
robilem wydech dolot obrabialem glowice (kanaly dolotowe wylotowe ,planowanie i pelna polerka) zmiana mapy w kompie, niesety ten silnik ma sluzyc do przemieszczenia pojazdu z punktu a do pkt b fakt ze teraz jak mocniej depne to nie "tamuje" ruchu ale rajdowki nie mam
jedyne co udalo mi sie to zerwac ok 2 s do setki tylko kosztem 3500zl wiec sam sobie przelic <ok>