[b3 1,8S automat] problem ze swiatłami
[b3 1,8S automat] problem ze swiatłami
witam moj kolega ma problem ze swiatlami nie swieca mu sprawdzał zarowk bezpieczniki wszystko ok, i czy to wina ze w stacyjce cos slabo ze stykami lub na przekaznikach czy tez moge sie mylic i moze byc to co innego?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Za swiatła mijania odpowiedzialne są bezpiczniki nr 10 i 11, do sprwdzenia raz jeszcze te bezpieczniki oraz przekaznik od swiateł, na wszelki wypadek podociskaj wszystkie przekazniki w skrzynce (przekaznik od swiateł z tego co pamitam jest w gniezdzie nr1 - pierwszy z brzegu od lewej strony stojac przed autem) Jesli tam bedzie wszystko ok, to wina musi leżec po stronie włacznika. Mozesz psrawdzić go na krótko uzywajac zwykłego kalbeka i łaczac piny bez włacznika z tego co pamietam do plusowy bedzie zółty 56B a masowy brazowo zólty 56, na wszelki wypadek sprawdz jeszcze dokładnie miernikiem w kazdym badz razie sa to jak patrzysz na wtyczke dolne przewody jedne obok drugiego. Przy okazji sprawdz czy styki nie sa wypalone - bo to czesta przypadłosc, jesli po zwarciu na którko wszystko zadziała odpowiedz jest jedna i prosta, winny pajak, wtedy gorozbierasz diagnozujesz i naprawiasz, czarów nie ma i zrobić to musisz. Powodzenia <ok>
-
- Forum Audi 80
Przyznam ,że nie spotkałem takiej wersji,która miała by przekaźnik do świateł,prąd jest podawany przez przekaźnik włączany stacyjką który podaje go do całej instalacji,ten 70 A-mperowy,w górnym rzędzie drugi od prawej.Przekaźnik pierwszy z lewej w górnym rzędzie jest do przednich reflektorów przeciwmgłowych.Najłatwiej sprawdzić. jak podał powyżej kolega solskier,zmostkować przewody w kostce pająkaSolskier pisze:przekaznik od swiateł
Witam.
U mnie podobny problem, a mianowicie po powrocie z wczasów ( 2 tygodnie) wsiadam do auta ( 80 B3 1989) i tak: światła postojowe świecą, długie są ale nie ma drogowych.
Żarówki dobre, bezpieczniki też, pająki podpinałem trzy i za każdym razem to samo
Coś mogło zaśniedziec po 2 tygodniach ????
Dodam że auto było przez ten czas garażowane.
U mnie podobny problem, a mianowicie po powrocie z wczasów ( 2 tygodnie) wsiadam do auta ( 80 B3 1989) i tak: światła postojowe świecą, długie są ale nie ma drogowych.
Żarówki dobre, bezpieczniki też, pająki podpinałem trzy i za każdym razem to samo
Coś mogło zaśniedziec po 2 tygodniach ????
Dodam że auto było przez ten czas garażowane.