[80 1.6 101PS] gaśnięcie w deszcz
[80 1.6 101PS] gaśnięcie w deszcz
cześć ponownie, mam również [80 1.6 101PS] rocznik 1994 i mam taki mały problem gdy pada deszcz, a mianowicie gdy wjeżdżam w kałuże często z większą prędkością, w większości od strony pasażera, wtedy audiczka gaśnie, a za moment wyłączam zapłon i uruchamiam ponownie i jedzie bez problemu, kidyś jak jechałem z nad morza w deszcz potrafiła zgasnąć kilkanaście razy, pomóżcie prosze, z góry dziękuje :cry:
Proszę pamiętać o stosowaniu TAG-ów w tytułach wątków.
Proszę pamiętać o stosowaniu TAG-ów w tytułach wątków.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2008, 11:57 przez archi2340, łącznie zmieniany 2 razy.
Podobne objawy jak Ty z tym że mi nie gasł tylko zaczynał przerywać a po dwóch minutach wszystko wracało do normy. Kable wysokiego napięcia do wymiany.Możesz to najprościej sprawdzić w ten sposób: jak już zrobi się ciemno to zapal silnik i z odległości pól metra spryskaj kable wodą(użyj do tego butelki po odmrażaczu do szyb albo płynie do szyb). Jak po takim eksperymencie zobaczysz na kablach pokaz ogni sztucznych to kabelki do kosza - czas na nowe:-) A brak płyty pod silnikiem jeszcze ułatwia dostanie się wody z kałuży na silnik.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub