[B4 All] Jakie amortyzatory
- radosny208
- Forum Audi 80
[B4 All] Jakie amortyzatory
Witam wszystkich mam problem bo rozpadłm i sie przez te nasze drogi prawy amortyzator ma pytanie czy te amorki kayaby http://moto.allegro.pl/item170997756_am ... niej_.html olejowe sa dobre do założenia co myślicie o tym, czy to jakas podróbka ????czy może lepiej zainwestować w gazówki?
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 11:43 przez radosny208, łącznie zmieniany 2 razy.
A ja mialem Kayaby olejowe... przejechaly 2 miesiące (jeden zaczal wywalać olej) Nie wiem czy jest sens walczyc z reklamacją... Teraz zmieniam na gazowe,bo to zupelnie inna jazda na zakrętach...
PS. Kayaba od jakiegos roku zmienila miejsce produkcji - cena spadła i jakość także... takie info mam od mechanika
PS. Kayaba od jakiegos roku zmienila miejsce produkcji - cena spadła i jakość także... takie info mam od mechanika
- radek kocio
- Forum Audi 80
Z tego co wiem to mamy 2 typy amorków:Korzonek pisze:Hejka a co powiecie jakiego rodzaju brać amortyzatory i na przód i na tył olejowe, gazowe a i słyszałem o olejowo -gazowych nie wiem czu takie są z góry dzięki
1) olejowe
2) olejowo-gazowe
Nie ma czegoś takiego jak "gazowe" - to potoczna nazwa olejowo-gazowych
- radosny208
- Forum Audi 80
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zgadzam się z Czarkiem.
Miałem gazówki, zmieniłem na olejowe. Trochę jak na kwadratowych kołach po naszych dziurach się jeździ.
To trochę tak, jak z założeniem felg 17 calowych. Fajne to, ładne, guma sie nie kładzie na zakrętach, wszystko cacy pieknie dopóki nie zacznie się jezdzić po po zimowych dziurach i masakrycznych ubytkach w jezdni. Opona nic nie amortyzuje i dostaje niezłe katusze zarówno felga jak i całe zawieszenie.
Teraz kupowałem opony i jednak postawiłem na pontony 205/60/16.
Miałem gazówki, zmieniłem na olejowe. Trochę jak na kwadratowych kołach po naszych dziurach się jeździ.
To trochę tak, jak z założeniem felg 17 calowych. Fajne to, ładne, guma sie nie kładzie na zakrętach, wszystko cacy pieknie dopóki nie zacznie się jezdzić po po zimowych dziurach i masakrycznych ubytkach w jezdni. Opona nic nie amortyzuje i dostaje niezłe katusze zarówno felga jak i całe zawieszenie.
Teraz kupowałem opony i jednak postawiłem na pontony 205/60/16.
Poczytalem temat troche bo szykuje sie na wymiane amorków i widze ze wszyscy stawiaja na komfort ... a co sadzicie o BILSTEIN'ACH B4? Wiem ze gazowe, troche drozsze ale powinny wytrzymac troche dluzej na naszych drogach...
Ktos ma takie zalozone ? Jak tak to poprosze o pare slow co i jak z nimi...
Pozdro
Ktos ma takie zalozone ? Jak tak to poprosze o pare slow co i jak z nimi...
Pozdro