Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 1,9tdi 1z] problem z rozruchem

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
bartekd
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4 1,9tdi 1z] problem z rozruchem

Post autor: bartekd » 30 maja 2008, 14:04

Witam!
Mam problem z rozruchem. Po przekręceniu stacyjki nie kręci rozrusznik. Wymieniłem w nim bendix, automat, szczotki, łożyska i to nie pomogło. Dodatkowo wymieniłem kostke stacyjki i nadal cisza! Po podłączeniu rozrusznika bezpośrednio do akumulatora kręci bez zarzutu. Co dziwne są momenty ze auto odpala za pierwszym razem. Jednym słowem odpala kiedy ma ochotę! Nie sprawdzałem jakie napięcie dochodzi do automatu. Czy jest w obwodzie jakiś przekaźnik, który w miom przypadku nie zwiera za każdym razem?

[ Dodano: 2008-05-30, 14:09 ]
bartekd pisze:Witam!
Mam problem z rozruchem. Po przekręceniu stacyjki nie kręci rozrusznik. Wymieniłem w nim bendix, automat, szczotki, łożyska i to nie pomogło. Dodatkowo wymieniłem kostke stacyjki i nadal cisza! Po podłączeniu rozrusznika bezpośrednio do akumulatora kręci bez zarzutu. Co dziwne są momenty ze auto odpala za pierwszym razem. Jednym słowem odpala kiedy ma ochotę! Nie sprawdzałem jakie napięcie dochodzi do automatu. Czy jest w obwodzie jakiś przekaźnik, który w miom przypadku nie zwiera za każdym razem?

Awatar użytkownika
dexx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dexx » 30 maja 2008, 15:42

Możliwe że masz uszkodzony kabel streujący lub prądowy do rozrusznika.. czasami sobie załapie a czasami nie ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl