[b4 1.9tdi 1Z] problem z tylnym zawieszeniem
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9tdi 1Z] problem z tylnym zawieszeniem
witam.panowie od pewnego czasu strasznie pływa mi tył samochodu.myslałem ze to wina amortyzatorów jednak amorki podczas naciskania samochodu wracaja odrazu do odpowiedniego położenia.jednak jak bujam samochodem na boki to jest tragedia.jak przestane bujać to samochód jeszcze sam przez chwile się rusza.co tam jest do wymiany?? zauważyłem że są tam jakieś tuleje które maja straszne luzy.wydaje mi się ze to jest ich wina ale czy tylko?? czy oprócz tych gum może coś powodować takie pływanie (oczywiście amorki sa ok) aha i prosze mi powiedzieć jaka jest mniej więcej cena wymiany tych gum bo wydaje mi się za sam tego nie zrobie a pewnie ktoś już to wymieniał.dzieki wielki za odpowiedź...
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Najprawdopodobniej masz luz na tulejach wahacza, same czesci to koszt około 100-200zł jednak robocizna to mysle pochłonie drugie tyle, praktycznie i teoretycznie da sie wymienic te tuleje bez zdejmowania belki jednak myśle ze zaden mechanior tego sie nie podejmie w ten sposób.... dodatkowo wrazenie luzu moze potegowac zbyt duzo powietrza w tylnych oponach, również warto to sprawdzić.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
chyba żartujesz 100-200zł !! no to super. jeśli takie ceny to może sprubuje to sam wymienić.a powiedz mi czy mówisz o tym elemencie jak na tej aukcji??
http://moto.allegro.pl/item359939567_no ... 1_95_.html
http://moto.allegro.pl/item359939567_no ... 1_95_.html
Ja jestem po wymianie tylnego zawieszenia to co kolega mowi o tulejach swieta prawda tu nalezy wstawiac najlepsze u mnie walilo jak by mlotem 10kg ktos z tylu walil po rozebraniu okazalo sie ze stara tuleja jest w 2czesciach doszczetnie rozsypana po wymianie malina cisza az w uszy kole koszt wymiany rowna sie kosztowi zakupu dobrej tuleji.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
pawellox a powiedz mi tam jest tylko jedna tuleja na każdej stronie czy jest cos więcej??
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008, 18:32 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.