[B4 ABK] Dziwny objaw przy 80km/h
[B4 ABK] Dziwny objaw przy 80km/h
Podczas jazdy w trasie zauważyłem pewną niedogodność. Do 80km/h wszystko jest ok. Powyżej tej prędkości jak wciskam pedał gazu to też w zasadzie nie ma problemu. Puszczę pedał sprzegła lub wysprzegle lub puszczę auto na luzie, tak czy inaczje jak nie gazuję to drży mi kierwonica. Jak wcisnę w takim momencie na pedał gazu to objaw znika, do czasu jak będę musiał wcisnąć sprzęgło do zmiany biegu. Co to może być i jak to ewentualnie sprawdzić ?
misiek440, Tak ale jak jadę np 100km/h na 3 lub 4 biegu i puszczam pedał gazu to on nie spada poniżej 2000rpm tylko trzyma się ponad 3000rpm.
kokolino1, też stawiałem na przeguby tylko nie wiedziałem które A jakiej firmy najlepiej to zakupić ? A jak się okaże że to też przegub zewnętrzny to nie opłaca się bardziej kupić dwóch półosiek ? Bo chyba jak się wymienia to najlepiej kupić i wymienić parami ?
kokolino1, też stawiałem na przeguby tylko nie wiedziałem które A jakiej firmy najlepiej to zakupić ? A jak się okaże że to też przegub zewnętrzny to nie opłaca się bardziej kupić dwóch półosiek ? Bo chyba jak się wymienia to najlepiej kupić i wymienić parami ?
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Wiesz jakoś się nie rozeznawałem jeszcze w firmach przegubów wewmętrzych. Znajomy kupił jakieś podróby za 140 zeta i jak narazie spisują się dobrze. Objaw przegubu zewnętrznego jest raczej inny i je jak są ciche i nie mają zbytnich luzów to bym je zostawił gdyż można kupić gorsze. Ja osobiście półosiek bym nie wymieniał no chyba że nówki bo używki nigdy nie wiadomo jakie się kupi. Ja u siebie będę wymieniał tylko same przeguby wewnętrzne. Ma się rozumieć że będę wymieniał obydwa naraz.OGr pisze:kokolino1, też stawiałem na przeguby tylko nie wiedziałem które A jakiej firmy najlepiej to zakupić ? A jak się okaże że to też przegub zewnętrzny to nie opłaca się bardziej kupić dwóch półosiek ? Bo chyba jak się wymienia to najlepiej kupić i wymienić parami ?
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub