[b4 ABT] Stukanie w silniku
Koledzy ja mam od niedawna taki problem że slychać takie cykanie na gorącym silniku ale tylko na wolnych obrotach czasem stuka czasem cisza , silnik oleju nie bierze jeździł na półsyntetykuku castrola a teraz na półsyntetyku mobila na co obstawiacie? na obrotach nie stuka. jeździć z tym narazie czy szybko naprawiać?
-
- Forum Audi 80
Witam mam taki sam problem ze stukaniem przy odpalaniu ze słychac stukanie. Raz stukanie ustaje gdy doleje oleju do silnika drugi jak odpalam silnik i jest gorąco na dworze to dosłownie chwile postuka. Dlatego wydaje mi sie ze albo mam ały olej uzywam MOBIL 15W40 i zastanawiam sie nad zmianą na LOTOS GAZ co sądzicie na taką zmiane ??
Co do stukania w silnkach Audi a w szczególności ABT(tak jak u mnie) to można już chyba doktorat pisać :mrgreen: Tyle,że nie ma jeszcze na to lekarstwa Ale ja cały czas szukam :mrgreen:
Najczęściej obstawiana diagnoza przy stukaniu to szklanki ale stukać może wszystko co sie tam nam w silniku "rusza" i pracuje w oleju
Najczęściej obstawiana diagnoza przy stukaniu to szklanki ale stukać może wszystko co sie tam nam w silniku "rusza" i pracuje w oleju
Witam a ja powiem tak jak kupiłem auto było to dawno (miałem ori książke "pewną" lany był shell helix syntetyk jak jak kupiłem autko zalałem go półsyntetykiem mobila i wszystko grało oki i przyszedł czas na propozycje i zalałem magnatekiem Castrola i zaczeły mi stukać zawory(delikatnie ale słychac było cykanie). przeszedłem z powrotem na mobil i silnik chodzi jak złoto i nie wiem teraz czy kupiłem jakąś podróbę czy jak to działa śmigam na mobilu półsyntetuku i autko chodzi jak idealnie. i wracając do wcześniejszego wątku wszystko ucichło