Witam, wszystkich uzytkowników niedawno stałem się posiadaczem Audi 80 2.0E i mam pewien problem.
Auto jest strasznie zamulone nie ma w ogóle dynamiki ani przyspieszenia. Wybrałem się więc do kumpla podłączyliśmy go pod komputer i co się okazało. Program wykrył go jako silnik 1.6 ?? o co w tym chodzi ?? Czy ktoś spotkał się już z takim problemem ??
Co do spadku mocy okazało się że rozrząd jest przestawiony. Niestety nie za bardzo się na tym znam i dopiero na poniedziałek umówiłem się ze znajomym który mi to zrobi.
[B4 2.0E 115km] Komputer a silnik
Daj spokój sterownikowi. Z nim najprawdopodobniej jest wszystko OK. Czytaj uważnie co radzi ci kolega Danek. Masz auto wyprodukowane w okresie do lipca 1993 roku i to wszystko. To po prostu Digifant 1.6.kaczi pisze:No komputer nie wykrył zadnych bledow i sprawdziliśmy rozrząd i okazało się ze jest przestawiony o jakies 1,5 ząbka. Pytanko jakim cudem sterownik od 1.6 znalazl sie w komputerze. Czy to w czymś przeszkadza. No i jakie są koszty wymiany na prawidłowy, jesli byloby to konieczne
Jak ci się udało stwierdzić, że rozrząd był przestawiony akurat o 1,5 ząbka? Mocno mnie to zastanawia.
Śmiem twierdzić, że rozrząd przestawiony już o jeden ząbek spowoduje mocno niestabilną pracę silnika.
Ustawcie zapłon, bo prawdopodobnie ktoś o nim zapomniał zmieniając pasek.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub