[b4 1.9tdi 1Z] trzęsie kierownicą
[b4 ABC cabrio] Zapytanie o zawieszenie
tak wiec mam pytanko
mam cabrio z 94 r
jak ogladalem tyl auta to tam nie ma zadnych wachaczy itd tylko amor z fedra , nie wiem czy kazda 80 tak ma ?
teraz tak jako ze jestem fanem gleby to czy te wszystkie sprezyny na allegro {oczywiscie omijajac te gtcupline bo to tandeta } moge wsadzic do mojej furki ? czy sa jakies rozne rodzaje tylow ? bo przod to raczej to samo bedzie ...
mam cabrio z 94 r
jak ogladalem tyl auta to tam nie ma zadnych wachaczy itd tylko amor z fedra , nie wiem czy kazda 80 tak ma ?
teraz tak jako ze jestem fanem gleby to czy te wszystkie sprezyny na allegro {oczywiscie omijajac te gtcupline bo to tandeta } moge wsadzic do mojej furki ? czy sa jakies rozne rodzaje tylow ? bo przod to raczej to samo bedzie ...
Ostatnio zmieniony 13 lip 2008, 20:47 przez bey, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe z doswiadczen z centomani <ok> amory gtcupline to nic innego jak pomalowana seria a to ze pisza sportowe to heh ...Solskier pisze:Tył musisz szukac taki jak do wersji B3 albo Coupe przód bedzie pasował z kadej innej audi B3/B4 polecam weiteca <ok> GTcoupline tez nie jest zły - nie wiem z kad masz takie sprzeczne informacje
tak samo jak te cale platimexy ... moze i sa fajne -60 ale sa tak miekie ze az buda na boki rzuca
ja zawsze kupywalem albo FK albo puchary z toru poznan ale nie widzialem ani tego ani tego do audi ...
weitec i HR tez dobre ale tez nic nie ma na allegro
a i jeszcze jedno czy waga silnika ABC przy -60 nie sprawi ze pojdzie jeszcze nizej ? czy przy -40 pojdzie na ok -60
HR ostatnio były na allegro więc tylko czekać na okazje, sam miałem kupić ale kupiłem odSolskier, Jamexy i gitara , teraz tylko pytanie czy znajdę 2x tył na -35 (nieszczęsna butla z gazem 30 kg :evil: ) i troszeczkę, ale to deczko niżej siedzi
-60 wybiłem już sobie z głowy po ostatnim zarysowaniu miski(na jakimś dziwacznym progu :shock: )-dobrze że miałem 5 na godzine :mrgreen: i nic się nie stało <ok>
do weiteca w którymś z postów dałem linka do strony co dostarcza(ale nówki)
-60 wybiłem już sobie z głowy po ostatnim zarysowaniu miski(na jakimś dziwacznym progu :shock: )-dobrze że miałem 5 na godzine :mrgreen: i nic się nie stało <ok>
do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic ja smigalem z -100 i amorami -50 co prawda podloga byla max zjechana ale miski nie urwalem nigdy zero komfortu jazdy bylomisiek440 pisze:HR ostatnio były na allegro więc tylko czekać na okazje, sam miałem kupić ale kupiłem odSolskier, Jamexy i gitara , teraz tylko pytanie czy znajdę 2x tył na -35 (nieszczęsna butla z gazem 30 kg :evil: ) i troszeczkę, ale to deczko niżej siedzi
dlatego mam pewne obawy czy chce obnizac audi na -60 i znow sie bawic w koleiny i stres czy tylko -40 i 17" w ogole wejda normalnie 17" pod -40 ?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ja kiedys miałem MK3 na -80mm i nigdy tez nic nie urwałem teraz mam avanta na -65 i niczym nie zachaczam, co do gleby -40 i felgi 17" to wejdzie spokojnie u mnie przy -65 jest teraz 16 na profilu 55! i jest spory luz. A teraz takie dodatkowe pytanie poza konkursem w jakim aucie miałeś - 100mm i jakie miałeś tam koła ze teraz obawiasz sie o 17" przy -40 po takim obnizeniu powinienes doskonale wiedziec co wejdzie a co nie i co załozyć a nie pytac na forum sam powinienes udzielac odpowiedzi <ok> Aha i jeszcze tobey pisze:do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic ja smigalem z -100 i amorami -50 co prawda podloga byla max zjechana ale miski nie urwalem nigdy zero komfortu jazdy bylo
dlatego mam pewne obawy czy chce obnizac audi na -60 i znow sie bawic w koleiny i stres czy tylko -40 i 17" w ogole wejda normalnie 17" pod -40 ?
Nie ma takiej opcji ile ta Vka wazy wiecej 30-40kg :?: to nie siadzie auto nawet pół centa wiecej. <ok>bey pisze:a i jeszcze jedno czy waga silnika ABC przy -60 nie sprawi ze pojdzie jeszcze nizej ? czy przy -40 pojdzie na ok -60
oczywiscie seicento takie czarne matoweAUDI_A6 pisze:- 100mm? Trzymałeś to auto w garażu czy wyjeżdżałeś czasem ? :lol:
kola 13" 8" i 7" opona 175/50 do ziemi bylo ok 4 cm autem normalnie na wakacje se jezdzilem nad morze hehe
tak tylko tu nie chodzi ze nie dam rady jezdzic na 17" i -40 tylko nie wiem czy chce znow to przerabiac co mialem w SC bo chcialem audi jako auto wygodne i komfortowe mysle ze -40 styknie
[80 b3] Tluczace zawieszenie
Witam kolegow i prosze o rade przymiezam sie do naprawy przedniego zawieszenia. Objawy sa nastepujace wali wszystko niemilosiernie jak sie jedzie po kamienistej drodze (zwlaszcza po kamieniach) wali cos tak jakby o podwozie pod nogami czuc najbardziej strasznie bije na kierownicy. Ogolnie przod jest strasznie glosny.Wymienione juz zostaly gumy na sankach i na wahaczach. Co dalej gdzie szukac ? Co wymieniac? Wymiana amorkow i sprezyn cos da? Glownie rozchodzi mi sie ciche miekkie i komfortowe zawieszenie.
- yellow2008
- Forum Audi 80
Sprawdź tzw łożyska McPersonów. Te gumy co są u góry. Gumy siadją i robi się luz, lub rozwala się metalowe łozysko. Jak autko stoi na kołach to wszystko jest obciążone i nic nie wyczujesz. Podnieś na podnosnik, zdejmij plaskikową osłonę (tą w komorze silnika) i poszarp za koło. Jak ten metalowy krążek co z góry trzyma kolumne będzie się za bardzo ruszał to łożyska McPersonów do wymiany. To drobiazgi po 50-100 zł zależnie od marki ale właśnie na podskokach te luzy telepią autem.