[b4 2.3 NG] zawór biegu jałowego?
[b4 2.3 NG] zawór biegu jałowego?
witam pozostał mi jeszcze jeden problem mianowicie chodzi o klimatyzacje czyli po jej włączeniu spadają mi obroty, a przecież powinny się troszeczke podnieśc i wyrównac do 0.9 a spadają do 0.7. czy to może byc wina zaworu biegu jałowego... jakieś pomysły...
szczeże mówiąc mam taki silniczek ale takiej sytuacji jeszcze nie miałem wydaje mi sie że przepływomierz nie ma nic do tego więc pozostaje walnienty krokowiec
może ściągnij pasek z pompy klimatyzacji i sprawdz wtedy co się dzieje czy nadal jest tak samo może naprawde tak jak napisał kolegafoxbat, powoli pada ci pompa
może ściągnij pasek z pompy klimatyzacji i sprawdz wtedy co się dzieje czy nadal jest tak samo może naprawde tak jak napisał kolegafoxbat, powoli pada ci pompa
Zuważyłem że przedewszystkim tak sie dzieje gdy silnik jest ciepły na zimnym silniku gdy włącze klime obroty trzymają równo, przy ciepłym gdy włącze klime słychac takie delikatne tkanie przez 3 sekundy obroty spadają tak jakby jakis straszny opór dostawał silnik czy to może byc brak oleju w sprężarce ....