[b3 coupe 2.0 ABK] Brak mocy,zamulona
- greegwhite
- Forum Audi 80
[b3 coupe 2.0 ABK] Brak mocy,zamulona
Witam.Mam problem.Mialem katalizator i oryginalny tlumik.Kupilem strumirnice i sportowy tlumik.Sonda lambda jest wspawana w strumienice .Po zamontowaniu autko zamulilo sie strasznie... silnik ani nie gasnie ani nie prycha jest wszystko ok tylko brak jej kopa ;] Co moze byc??? pozdrawiam
- greegwhite
- Forum Audi 80
sonde podobnie umiescilem jak w katalizatoze tu dodaje pare fotek kture obrazuja jak jest zamontowana:
1. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f56 ... 16a75.html
2. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d1 ... 09576.html
1. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f56 ... 16a75.html
2. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d1 ... 09576.html
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- greegwhite
- Forum Audi 80
na zimnym silniku w sumie nie zauwazylem wielkiej roznicy ale troszke lepiej chodzi niz sie rozgrzeje ale naprawde to jest nie wielka roznica a mam w niej tylko benzyne.. nie mam zamontowanego gazu...Co zrobic... gdzie mniej wiecej przeniesc sonde?? w kolektorze jest miejsce zaslepione nie wiem czy nie byly jakies wersje z zamontowana tam sonda??? mysle podlaczyc ja pod vaga i sprawdzic jak pracuje sonda. Prosze o pomoc
[ Dodano: 2008-06-01, 23:14 ]
[ Dodano: 2008-06-01, 23:14 ]
To co zrobiles zeby bylo w normie??? Nie chce wstawiac spowrotem katalizatora bo to duzo zabawy jest i nie chce stracic na brzmieniuDarecki3037 pisze:tak samo miałem, spalanie dochodziło do 20l/100km na gazie, powodzenia...
- greegwhite
- Forum Audi 80
Ja przy kolektorze mam taka rurke zaslepiona i nie wiem czy tam nie ma miejsca na sonde nie jestem pewien od czego to jest jutro zrobie foto to zapodam... jesli mogl bys sprawdzic i mi napisac na ile kabli masz sade???albo jak wyglada wtyczka...archi2340 pisze:ty masz ABK a ja ABT różnica ale u mnie sonda jest w kolektorze więc może w ABT też takie wersje wychodziły
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
ABT i ABK maja takie same sondy 3 żyłowe (2 białe-grzałka 1 czarny-sygnał), różnią się kolektorami wydechowymi, ABT ma otwór gwintowany w kolektorze na sondę, w ABK nie ma tego zgrubienia na kolektorze pod otwór na sondę, więc nawet myśląc o wywierceniu i nagwintowaniu pod sonde mógłby być problem ze zrobieniem tego. Rurka która wychodzi z kolektora w ABK to rurka do analizy spalin, można jedynie pobawić się w usunięcie tej rurki wraz z wkrętem mocującym do kolektora ale z tego co pamiętam na pewno trzeba rozwiercać i przegwintować na rozmiar sondy i na dodatek jest to nie za dobre miejsce bo sonda może wadzić chyba o ssący jak pamiętam> czyli lipa. Po za tym wszystko trzeba by robić na wyciągniętym kolektorze z auta. czyli roboty w cholere ryzyko zepsucia sobie kolektora b, duże a efektu może byc 0. Kolego ja wywaliłem strumienice kupiłem kata jak byłow ori natomiast dla lepszego dźwięku jak już lubisz huk to wywal śrdokowy tłumik ( tam możesz śmiało wepchnąć strumienice) i załóż sportowy końcowy. Sorry za długi tekst ale przeżyj to sam..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- greegwhite
- Forum Audi 80
- greegwhite
- Forum Audi 80
nie chodzi mi o moc bo wime ze strumienice nic nie daja...hmm poczatkowy tlumik :?: wydaje mi sie ze dziala na podobnej zasadzie jak strumienica to tez jest w sumie przelot... katalizator jest w dobrym stanie poza tym ze ma wyciety gwint i wstawiony jest do strumienicy tak wiec musial bym go spowrotem wstawic do kata :!: :!: ciezko bedzie ale moze by sie udalo.A co myslicie o tym..??