dopiero pierścienie centrujące mi pomogły
![;-)](https://audi80.pl/images/smilies/oczko.gif)
Piasty zazwyczaj są bardzo zardzewiałe. Zmieniając tarcze u siebei chyba ze 3 razy je czyściłem zanim wszystko sie uspokoiło. WD-40, papier scierny 100-200 i koniecznie płaski pilnik. Piasty muszą się świecić, bez tego rdzawego nalotu. Oczywiscie nie można tez przeginać i spiłowywac ich za bardzo.niteart pisze:to mogą to byc krzywe piasty/a!!
kolega ma racje ja miałem tak po wymianie tarcz i klocków hamulcowych, przy hamowaniu drżała kierownica ale po 1500 km drgania ustały same. Też jężdziłem po mechanikach ale nie bardzo wiedzieli co z tym zrobić więc sam dałem temu spokój i jężdziłem dalej a drgania same ustały, widocznie wszystko musiało sie samo dotrzeć. pozdrawiam. <ok>paskud pisze:Cześć. Masz krzywo osadzoną tarczę hamulcową. Albo nie przylega do piasty na skutek korozji i niestarannego montażu albo przegrzała się i zaliczyła kałużę. Pozdrawiam.
Ja mam ten sam problem, wymienione wszystko co możliwe w zawieszeniu i trzepie kierą w tym przedziale prędkości. Zanim wymienisz piasty sprawdź przeguby, u mnie wiem że są do wymiany.Witam. Mam ten sam problem co w temacie:( Kierownica drży od 120 do 80 km/h i z tego co sie dowiedziałem to mogą to byc krzywe piasty/a!! Tak jak pisał kubik.Ja juz wszystko wymieniłem(oprócz piast)>>tarcze,klocki, wszystkie połaczenia gumowo metalowe<< i dalej drży ale tylko w w/w predkosciach!!Wymienie jeszcze te piasty i to bedzie ostatnia wymiana w zawieszeniu!! Jak wymienie to napisze czy cos pomoglo. pozdrawiam