[ALL] jaki klej?
Na wstępie chciałbym podziękować Koledze marko za nieocenioną pomoc w demontażu/montażu górnej tapicerki.
Jeśli zdecydujecie się na oklejanie zwróćcie uwagę, aby materiał był rozciągliwy we wszystkich kierunkach, dzięki temu nie będzie problemów z przetłoczeniami, szczególnie z najgorszym - wnęką na korbkę szyberdachu.
Kleiłem na wspomniany klej polimerowy. Jest bezbarwny, więc nawet jak coś przypadkowo przesiąknie to nie widać, ewentualnie daje radę to jeszcze lekko obskrobać. Przetestowałem też go pod kątem reagowania z wodą - wrażenia to na nim nie robi, nie będzie więc problemów z praniem jak to ma miejsce w przypadku fabrycznego kleju.
Generalnie jestem bardzo zadowolony z efektów pracy.
Jeśli zdecydujecie się na oklejanie zwróćcie uwagę, aby materiał był rozciągliwy we wszystkich kierunkach, dzięki temu nie będzie problemów z przetłoczeniami, szczególnie z najgorszym - wnęką na korbkę szyberdachu.
Kleiłem na wspomniany klej polimerowy. Jest bezbarwny, więc nawet jak coś przypadkowo przesiąknie to nie widać, ewentualnie daje radę to jeszcze lekko obskrobać. Przetestowałem też go pod kątem reagowania z wodą - wrażenia to na nim nie robi, nie będzie więc problemów z praniem jak to ma miejsce w przypadku fabrycznego kleju.
Generalnie jestem bardzo zadowolony z efektów pracy.
Przesadzasz Kolego , to była zwykła koleżeńska pomoc na jaką powinniśmy liczyć wśród klubowiczów .SCK pisze:Na wstępie chciałbym podziękować Koledze marko za nieocenioną pomoc w demontażu/montażu górnej tapicerki.
A propo kleju , przed jego zastosowaniem należy dokładnie oczyścić powierzchnę do której ma być klejony materiał z pozostałości starego kleju - a nie jest to proste zadanie .