[80 b3 1.8S] stukanie pod maska
[80 b3 1.8S] stukanie pod maska
moj problem polega na tym ze gdy zimny silnik zostanie odpalony to w czasie drgań zaczyna stukac o cos? częstotliwosc stukania zmienia sie przy dodawaniu gazu, pozniej gdy sie zagrzeje cichnie ale po zmianie biegow przy gwaltownym odsprzegleniu slychac wyrazny stuk w skutek szarpniecia, stukanie tez sie pojawia w momencie przechylenia auta. nie mam pojecie gdzie tkwi problem, raczej jestem przekonany ze napewno nie wydech!!! prosze o pomoc :roll:
Guma jest cala ale jest trochę luzu miedzy guma, a blacha przykręcona do belki. To może być przyczyna :?:
Pozdrawiam!!!
[ Dodano: 2007-04-13, 21:42 ]
Już chyba znalazłem przyczynę stukania pod maska! Wczoraj położyłem się pod samochód i zauważyłem wybite przednie tulejki w ławą. Może ktoś je wymieniał i wie jak naj lepiej się do tego zabrać? Czy trzeba ławę wyciągać?
Pozdrawiam :!: :!: :!:
Pozdrawiam!!!
[ Dodano: 2007-04-13, 21:42 ]
Już chyba znalazłem przyczynę stukania pod maska! Wczoraj położyłem się pod samochód i zauważyłem wybite przednie tulejki w ławą. Może ktoś je wymieniał i wie jak naj lepiej się do tego zabrać? Czy trzeba ławę wyciągać?
Pozdrawiam :!: :!: :!:
ok zrobione. tuleje wahacza i belki, w sumie to u mnie trza bylo z przodu jaki z tylu. pomoglo!!! pozostal mi tylko jeden glosny strzal przy ostrym skrecie w prawo a strzal jest po lewej stronie, raczej wyglada mi to na nasade lewego amorka!:-/ tylko co dokladnie i jakie sa koszta robocizny zdejmowania tego u mechanika bo sam nie dam rady (nie mam warunkow)
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
w B4 obie poduchy skrzyni opierają się na sankach dlatego podpierałem ale mysle że bez podpierania by się obeszlo ( powinna przytrzymać guma odbojnikowa w belce przedniej pod chłodnicą) jednak potem byłby problem ze złożeniem i skręceniem śrub ( trzeba by było ciągnąć śrubami masę skrzyni do góry) więc najlepsza opcja to podeprzeć na windzie.
-
- Forum Audi 80