Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 all] montaż radyjka CB na półce pod zapalniczką

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
mizuri
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B3 all] montaż radyjka CB na półce pod zapalniczką

Post autor: mizuri » 20 sie 2007, 21:25

jak w temacie za tym ze moje radyjko nie dość iz grube to jeszcze dlugie i teraz pytanko czy moge wyciąć tylną sciane tej półki itroszeczke dolu????? i czy nie napotkam się tam na jakieś niespodzianki typuprzewody???? oraz pytanie jak to zrobić jakiesporady , sugestie????

[ Dodano: 2007-08-20, 21:27 ]
ps. zalezy mi aby popielniczka dalej funkcjonowala
Ostatnio zmieniony 21 sie 2007, 13:06 przez mizuri, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 20 sie 2007, 23:04

ja tam mierzyłem i stwierdziłem że nie byłby to najlepszy pomysł na montaż CB... zauważ że w radiu od spodu masz głośnik i najlepiej słychać jak go w miarę nic nie zasłania, jak go zabudujesz to od razu pomyśl nad głośnikiem zewnętrznym bo nic nie będziesz słyszał.
Wiele osób ma zamontowane radio w półce pod kierownicą (ja tesh)... i to sie wydaje najbardziej optymalnym rozwiązaniem, nie zabiera ci miejsca, bo z półki tej mało kto korzysta... jest pod ręką... poszukaj tu gdzieś ostatnio pokazywane były w jakimś wątku instalacje cb... może cie coś natchnie ;-) viewtopic.php?t=6670

mizuri
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: mizuri » 21 sie 2007, 06:52

no wiec po wiem tak co do głośnika zewnetrznego uzywam sobie takowego od zawsze bo cenie sobie konfort pracy:)
co do zamontowania cb napolce pod kierownica to tak wlasnie mam i nie jestem zadowolony. Do radia jesttrudny dostep nie widac wszstkiego co by sie widziec chcialo.
Dla mnie radio to nie tylko antyradar i może tym własnie sie różnimy???
musze miećje dostępne najlepiej w tym panelu co radio

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 21 sie 2007, 23:03

W tym miejscu raczej nie wejdzie ze względu na dość sporą wtyczkę od anteny,też wiele miejsc przymierzałem i wylądowało w półce z lewej strony-dobrze słychać,pod ręką i jest prawie niewidoczne z zewnątrz(zgadzam się ,że jest nie najlepiej widoczny wyświetlacz,ale gałki po jakimś czasie ręka sama bezbłędnie znajduje).Widziałem też zamontowane na tunelu za dźwignią hamulca ręcznego.W tym modelu nie ma wiele możliwości montażu cb,chyba ,że jakieś ultra małe(pewnie kiepskie)

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 22 sie 2007, 01:06

Wpakuj go sobie w półkę pod kierownicę i będizesz miał jak talala, wystarczy że odkręcisz 4 śrobki ściągniesz obudowę półki, oprzewiercisz sobie otwory, przykręcisz i bieda temu kto będzie chciał to wyciągnąć, ja tak mam i jest to chyba najlepsze rozwiązanie/miejsce gdzie mógł bym cb-ka umieścić, nawet kierując nie musisz odrywać oczu od szybki aby zmienić ustawienia.

Awatar użytkownika
daniel_b11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

cb na środku

Post autor: daniel_b11 » 02 cze 2008, 18:39

Ja mam zamontowane radyjko tam gdzie kolega by chciał to zrobić. Moje nie jest bardzo długie wiec nic nie przerabiałem. Po prostu schowałem kabel pod siedzeniem kierowcy i pod plastikami środkowego tunelu. Radyjko świeci na czerwono więc moim zdaniem wnętrze zyskało na estetyce. Słychać bardzo dobrze bez dodatkowego głośnika. Wygodny i dobry dostęp. Niedługo dodam zdjecia wnętrza mojej audiczki więc ocenicie sami

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 03 cze 2008, 10:45

Ja mam zamontowanego tradycyjne radio JFK o sporych gabarytach ale na półce nad nogami kierowcy i na szczęście obyło się bez przeróbek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl