Audi Coupe quattro '85 2.2 Turbo 10V
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Odkręć koła, postaw na kołkach, przykryj plandeką i zamknij na głucho w garażu a nie sprzedawaj :!: Taki skarb to już żadkość, a dodając ile wysiłku włożyłeś w odbudowę naprawdę nie warto jej oddawać w obce ręce, zwłaszcza, że nie wiadomo kto się trafi - przecież nikt nie ma napisane na czole "wariat", a szkoda by było gdyby po 3 dniach od kupna wpakował się na słup telegraficzny :cry: Ja mówię - rób wszystko byle by została u ciebie - a jeżeli nie będzie już innej możliwości jak sprzedaż, to tylko komuś kto doceni to auto jako klasyka a nie zabawkę do szpanu przed blokiem. Zapomniałem dodać, że jest przepiękna. <ok>
Nie było hamowane ale wszystko można oszacować. Silniki MC (87->) i 1B mają identyczne komory spalania i wałki.Słonik pisze:(...)
Jaka jest przypuszczalna moc i moment :?: A moze bylo hamowane :?:
MC ma przy seryjnym doładowaniu 0,4bar: 165ps/5500 i 240Nm/3000
1B ma przy serynym doładowaniu 0,6bar: 200ps/5800 i 270/3000
Mój silnik ma doładowanie 0,7bar
Oczywiści silniki trzymają te parametry w momencie wyjazdu z fabryki dlatego szacuje, że ze względu na przebieg mogę mieć te 200...
13.000PLNmavverick pisze:(...) Ile sobie za nią cenisz
Dzięki wszystkim za łaskawe opinie Auto nie jest jeszcze dla mnie na 100% ukończone, bo została jeszcze kosmetyka nadwozia - niestety ślady korozji pojawiają się tu i tam. Nie zabierałem się za to, bo chciałem pokryć je w całości nowym lakierem - bardziej krwistoczerwonym :mrgreen: (ten już z racji wieku jest jednak wyblakły).
No właśnie Michale te czerwone auta szybko stają się wyblakłe
heh może i jest te 200 może i nie wszystko kwestią stanu silnika , często auta które wyjeżdżają z fabryki mają nawet więcej mocy niż podaje fabryka
szkoda tylko , że z wyglądu zewnątrznego to auto trochę kuleje bo wg mnie taki projekcik jest jak najbardziej zancy i godny pochwały
heh może i jest te 200 może i nie wszystko kwestią stanu silnika , często auta które wyjeżdżają z fabryki mają nawet więcej mocy niż podaje fabryka
szkoda tylko , że z wyglądu zewnątrznego to auto trochę kuleje bo wg mnie taki projekcik jest jak najbardziej zancy i godny pochwały
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80