Witam
Na początku chciałbym przywitać się ze wszystkimi bo to pierwszy mój post na forum.
Szukałem na forum, może za mało skutecznie ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, więc postanowiłem założyć ten temat.
Mam pytanko dotyczące autka jak w temacie - gdzie znajduje się w nim komputer (fizycznie) oraz jak można z niego odczytać błędy - pod kierownicą nie znalazłem nic gdzie można się podpiąć w celu wybłyskania kodów. W skrzynce z bezpiecznikami jest przekaźnik pompy paliwowej i jest tam miejsce na bezpiecznik, ale zwarcie go nic nie daje.
Komputer na pewno złapał jakieś błędy bo w czasie jazdy kilka krotnie zapaliła mi się kontrolka komputera - ale jak je odczytać?
Mam jeszcze jedno pytanko - na desce znajduje się pomarańczowa kontrolka (jakiś znaczek ssania jest tam na niej) - przy uruchamianiu silnika nie pali się (może powinna), po uruchomieniu również nie świeci. O jej istnieniu dowiedziałem się gdy zapaliła się lampka komputera a chwilę po niej właśnie ta pomarańczowa (jakby od ssania). Po wyłączeniu silnika obie gasną i znów jakiś czas jest spokój.
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje