[B3 COUPE ALL]opadnięta Tapicerka szyberdachu
Obawiam się , że to jest inny szyber niż nasze - u nas do uchylania jest mniejszy element ciągnięty przez 2 sprężynki . Pewnie bez wyciągnięcia całego szybera z dachu nic nie zrobisz .SCK pisze:Odczepiła Ci się sprężynka między górną blachą, a tapicerką. Da się ją założyć za pomocą długiego drutu zagiętego na końcu. Nie będziesz musiał nawet nic odkręcać.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ludzie tam nie ma zadnych spreżyn... podswufitka jest podczepiona po bokach na dwóch wystajacych ślizgach "pręcikach" i teraz albo spadło to - co jest mało prawdopodbone alebo sie złamało bo trzmania podsfitki sa plastikowe... wtedy to tylko kombinacja jesli bedzeisz potrzebował rady to mam pewien pomysł jak to podczepic.
Równiez mogłó złamać sie lement zachaczajacy na podsufitce a nie ślizg w elementach szybra. Na czerwon masz zaznaczony ten ślizg po którym chodiz ślizg z podsufitki.
Równiez mogłó złamać sie lement zachaczajacy na podsufitce a nie ślizg w elementach szybra. Na czerwon masz zaznaczony ten ślizg po którym chodiz ślizg z podsufitki.
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Wiem ze tak jest, ale chodziło mi o ten szyber z foto.... dla tego tak napisałem.marko pisze:Kolego , w moim oraz kolegi SCK są sprężyny podciągające środkową klapkę szybera , dlatego napisałem , że jest to inny model szybera .
Ja jak miałem połanae zaczpy to wyborowałem w tapiccerce podsufitki dwie małe dziurki koło siebie i podczepiłem ja do precika tasmieka plastikowa (trututką) zdawało to egzamin idealnie a jedynie było widac około 5cm tasiemki.
-
- Forum Audi 80