[80 B4 2.0 ABK] muli się po odpaleniu
-
- Forum Audi 80
[80 B4 2.0 ABK] muli się po odpaleniu
A więc mam taki problem że jak odpale auto gdy jest zimne to jak wrzuce jedynke lub wsteczny to musze dodawać dużo gazu aby auto nie zgasło. Poprostu muli się jak by nie miało siły. Kiedy silnik się nagrzeje wszysto jest ok. Jeżdze na bęzynie. Samochód ten dopiero kupilem z zagranicy i podobno długo stał.
-
- Forum Audi 80
Właśnie tak nasunęło mi się że może to być to z tym wtryskiwaczem dolotowym. Jak napisałem auto dużo stalo i jak wymieniałem paski mechanik mówił mi że cos moze być zastane i że mogą wtryski lać. Radził mi dolać jakiegoś uszlachetniacza do paliwa. Nawet kupiłem takowy do czyszczenia ukladu wtryskowego o nazwie BENZIN SYSTEM PFLEGE firmy MOLY LIQIY.
Troche mam mieszane uczucie do takich środków i jeszcze go nie stosowałem. A czy można ten wtryskiwacz rozruchowy np wyjąc i przeczyścić lub jakoś przemyć. Prosze się nieśmiać jeśli pisze głupoty ale nie każdy siedzi w mechanice samochodowej. :mrgreen:
Troche mam mieszane uczucie do takich środków i jeszcze go nie stosowałem. A czy można ten wtryskiwacz rozruchowy np wyjąc i przeczyścić lub jakoś przemyć. Prosze się nieśmiać jeśli pisze głupoty ale nie każdy siedzi w mechanice samochodowej. :mrgreen:
Nie wiem jak jest w ABK ale w ABT w kolektorze dolotowym jest coś jak "świeca żarowa" do podgrzewania mieszanki zanim się silnik nie nagrzeje. U mnie ten grzejnik jest walnięty i jak jest ciepło to po odpaleniu się dusi (w zimie jest ok bo pewni powietrze gęściejsze) ale przełączam niezwłoczni na gaz i już leci OK - gazem świecy nie zaleje
i znowu nie chce się szukać :roll: https://audi80.pl/80-b4-abkczujnik-t ... htm#362815roman1988 pisze:Panowie mam ten sam problem na 1 biegu tak dziwnie sie dusi i kulawo chodzi dodam ze czujnik temp najprawdopodobniej walniety bo nie pokazuje nagrzania silnika. Jestem nowym uzytkownikiem audi. Aha i jesli ktos jest pewny ze to czujnik gdzie sie znajduje i jak go wymienic pozdrawiam!
roman1988 pisze:te tematy w niczym mi nie pomagaja nadal nie znam przyczyny
czyli ktoś ma ci podać na tacy na odległość co jest nie tak u Ciebie w aucie czy jak to widzisz? Sprawdziłeś niebieski czujnik temp czy jest ok? Świece, przewody WN, itp masz sprawdzone i sprawne.
Ten wątek https://audi80.pl/b4-20-abk-nierowna ... dusi+si%EA też masz już przestudiowany i sprawdzone wszystko co jest w nim opisane?