[Audi 80 b4 12.94] Problem z autoalarmem i immobilizer
[Audi 80 b4 12.94] Problem z autoalarmem i immobilizer
Witam serdecznie, jestem nowym członkiem Waszego forum (ponieważ dopiero pare dni temu zostałem posiadaczem audi 80).
Pare dni temu sprowadziłem audi 80 z niemiec wszystko na miejscu posprawdzałem (jak się puźniej okazuje nie wszystko) bo zapomniałem o sprawdzeniu autoalarmu oraz immobilizer-a które ponoć ma w sobie. Kontaktu ze sprzedającym już niemam dlatego proszę Was o pomoc.
Niby jakiś przycisk mam w kluczyku od audi ale zero reakcji. W golfie 4 np. słyszałem, że gdzieś w mieszku jest schowany przycisk do immobilizer-a więc może w audi też tak robili ?
Z góry dzięki za odpowiedź (nie dostałem, żadnego pilota jedyne co to ten kluczyk z przyciskiem)
Pare dni temu sprowadziłem audi 80 z niemiec wszystko na miejscu posprawdzałem (jak się puźniej okazuje nie wszystko) bo zapomniałem o sprawdzeniu autoalarmu oraz immobilizer-a które ponoć ma w sobie. Kontaktu ze sprzedającym już niemam dlatego proszę Was o pomoc.
Niby jakiś przycisk mam w kluczyku od audi ale zero reakcji. W golfie 4 np. słyszałem, że gdzieś w mieszku jest schowany przycisk do immobilizer-a więc może w audi też tak robili ?
Z góry dzięki za odpowiedź (nie dostałem, żadnego pilota jedyne co to ten kluczyk z przyciskiem)
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Prawdopodobnie w kluczyku jest coś w rodzaju nadajnika, który po przekręceniu stacyjki przesyła sygnał do immobilajzera, przynajmniej mnie się tak wydaje. Obecne moje auto jest pierwszym, które wyposażone jest w to urządzenie i do końca jeszcze tego nie rozgryzłem.ebociek pisze:jeśli ma ten imobilaizer to na jakiej zasadzie on by miał działać ?
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zgadza się, możesz jeszcze sprawdzić czy masz syrenę od alarmu. W Avancie znajduje się ona w bagażniku po lewej stronie, pomiędzy błotnikiem a tapicerką, nad nadkolem. Po otwarciu lewego tylnego schowka, powinieneś ją zobaczyć (o ile jest).MARCIN 80B4 pisze:jak to fabryczny alarm to zamknij auto kluczykiem z odsuniętą szybą poczekaj chwile otwórz od środka i powinien wyć to trąbić
W schowku nie widzę syreny.
Nie da otworzyć drzwi poprzez okno (centralny zamek mam) mam zablokowaną wajhe - tzn moge za nią ciągnąć ale nie działą dopiero po pociągnięciu zamka (tego koło szyby).
W tym kluczyku co podałeś - czy bateria jest tylko do jakiegoś podświetlenia czy musi ona być naładowana ?
Mam jeszcze 2 klucze ale cienkie czy w nich mogą być wbudowane moduły do imobilaizera ?
Nie da otworzyć drzwi poprzez okno (centralny zamek mam) mam zablokowaną wajhe - tzn moge za nią ciągnąć ale nie działą dopiero po pociągnięciu zamka (tego koło szyby).
W tym kluczyku co podałeś - czy bateria jest tylko do jakiegoś podświetlenia czy musi ona być naładowana ?
Mam jeszcze 2 klucze ale cienkie czy w nich mogą być wbudowane moduły do imobilaizera ?