Witam!!!
Zabieram sie do wymiany sprzegla, w dziale download plik ktory zciagam jest chyba uszkodzony albo cos u mnie nie tak, dlatego prosze o rade kogos kto juz taka robotke odwalil sam. Czy ktos moze podpowiedziec mi jak wyglada sprawa cofniecia skrzyni w celu zdjecia jej z walka, a mianowicie czy lapy (obudowy poduszek) odkrecic zaraz przy skrzyni czy lepiej zostawic, a odkrecic szpilki tych poduszek (prawa to widzialem ze mozna ja przytrzymac z gory 2kluczem zas lewa to widze ze do niej podejscie jest tylko od dolu) i wyjmowac SB razem z nimi, no i moze bedzie latfiej pozniej ja wlozyc oprzec na nich przy wkladaniu SB (chodzi mi o mozliwosc manewru pozniej).
Nastepna sprawa to w tunelu jest taka poprzeczka bedzie przeszkadzac przy cofaniu skrzyni trzeba ja odkrecac czy nie i sam manewr zdejmowania SB musze zwrocic na cos szczegolna uwage chodzi mi o ostroznosc zeby czegos nie uszkodzic lozysko etc.?
Odpowietrzanie to tylko sprzegla czy hamulca tez???
Z gory dzieki i pozdrooo...
[B4] Wymiana Sprzegla!!!
Witam. Poprzeczkę będziesz musiał odkręcić, do tego półosie, mechanizm zmiany biegów, siłownik sprzęgła. linki od proconten no i zdjąć wtyczki od czujników. Ja osobiście zawsze wyjmuje skrzynię biegów z samochodu. Jej odsuwanie wcale nie zajmie Ci mniej czasu niz całkowite wyjecie. Przy okazji zmiany sprzęgła wymień i łożysko wyciskowe sprzęgła oraz wymień uszczelniacz wałka sprzęgłowego.
Dzieki!!!
Ale jak wyglada sprawa odkrecenia poduszek? Bo wydaje mi sie ze jezeli odkrece je bezposrednio od skrzyni to jej nie rusze bo ta lapa przynajmniej z prawej strony bedzie przeszkadzac.
Pzdr...
[ Dodano: 2007-03-09, 22:36 ]
NIGDY WIECEJ BEZ KANALU!!!!!!! UJEBA>>>>> SIE JAK KON PO WESTERNIE.
Pzdr....
Ale jak wyglada sprawa odkrecenia poduszek? Bo wydaje mi sie ze jezeli odkrece je bezposrednio od skrzyni to jej nie rusze bo ta lapa przynajmniej z prawej strony bedzie przeszkadzac.
Pzdr...
[ Dodano: 2007-03-09, 22:36 ]
NIGDY WIECEJ BEZ KANALU!!!!!!! UJEBA>>>>> SIE JAK KON PO WESTERNIE.
Pzdr....