[b4 2.0 ACE ] Rozłączanie klimatyzacji
[b4 2.0 ACE ] Rozłączanie klimatyzacji
Mam problem z klimatyzacją, a mianowicie jak wkręcam silnik na wysokie obroty sprężarka sie odłącza (przestaje kręcić ), jak obroty trochę spadną, unormują sie to sprężarka działa tylko słyszę jak przekaźniki raz załączają i wył. Nie wiem gdzie tkwi problem, czy to przypadkiem nie sprzęgło w sprężarce.
Proszę zwracać baczniejszą uwagę na pisownię i konsekwentnie stosować polskie znaki diakrytyczne ("ogonki").
Proszę zwracać baczniejszą uwagę na pisownię i konsekwentnie stosować polskie znaki diakrytyczne ("ogonki").
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, 21:34 przez kaczok, łącznie zmieniany 2 razy.
Klimatyzacji się nie "dobija" tylko uzupełnia stan czynnika do wymaganego poziomu.
Dobicie zbyt dużej ilości czynnika nie jest wskazane bo w trakcie pracy w ekstremalnych warunkach ciśnienie wewnątrz układu wzrasta do poziomu wyłączenia przez czujnik wysokiego ciśnienia.
Sprawdź czy w chłodniejsze dni ten problem również wystepuje.
Sprawdź też zachowanie się klimatyzacji w trakcie jazdy miejskiej i jazdy w trasie. Prawdopodobnie w trakcie jazdy z wiekszą prędkością tego problemu nie będzie.
Dobicie zbyt dużej ilości czynnika nie jest wskazane bo w trakcie pracy w ekstremalnych warunkach ciśnienie wewnątrz układu wzrasta do poziomu wyłączenia przez czujnik wysokiego ciśnienia.
Sprawdź czy w chłodniejsze dni ten problem również wystepuje.
Sprawdź też zachowanie się klimatyzacji w trakcie jazdy miejskiej i jazdy w trasie. Prawdopodobnie w trakcie jazdy z wiekszą prędkością tego problemu nie będzie.
dobiłęm = uzupełniłem czynnik u gości co sie klimą zajmują
czy jade 10km/h czy 150km/h to ja tak słysze przekażniki jak sie załancza i wył
aleee zauważyłem wczoraj że jak odpaliłem i na zimnym silniku włączyłęm klime to wszysko było ok nawet jak wkręcałem na obroty a jak sie zagrzał to juz był problem
czy jade 10km/h czy 150km/h to ja tak słysze przekażniki jak sie załancza i wył
aleee zauważyłem wczoraj że jak odpaliłem i na zimnym silniku włączyłęm klime to wszysko było ok nawet jak wkręcałem na obroty a jak sie zagrzał to juz był problem