[B4 1.9TDI 1Z]Wentylatory na chlodnicy nie wlaczaja sie
[B4 1.9TDI 1Z]Wentylatory na chlodnicy nie wlaczaja sie
Witam
Panowie mam problem tego typu ze wentylatory na chlodnicy w ogole sie nie wlaczaja..Wymieniony zostal czujnik temperatury chlodnicy i czujnik od wskaznika temp ale nic to nie dalo. Slyszalem ze moze termostat nie trzyma odpowiedniej temp i dlatego sie nie wlaczaja wentylatory. Czy to prawda? Ile moze kosztowac w miare dobry termostat?
Przy okazji nie wiem dlaczego nie dziala wskaznik temp Wskazowka sie nie rusza w ogole. Z gory dzieki za pomoc.
Panowie mam problem tego typu ze wentylatory na chlodnicy w ogole sie nie wlaczaja..Wymieniony zostal czujnik temperatury chlodnicy i czujnik od wskaznika temp ale nic to nie dalo. Slyszalem ze moze termostat nie trzyma odpowiedniej temp i dlatego sie nie wlaczaja wentylatory. Czy to prawda? Ile moze kosztowac w miare dobry termostat?
Przy okazji nie wiem dlaczego nie dziala wskaznik temp Wskazowka sie nie rusza w ogole. Z gory dzieki za pomoc.
Na temat termostatu jest multum na forum. Poszukaj. A przy okazji posprawdzaj węże może poprostu termostat się nie otwiera i silnik nie łapie temp.
Tu masz lekturę na temat termostatu.
viewtopic.php?t=6032&highlight=termostat
Tu masz lekturę na temat termostatu.
viewtopic.php?t=6032&highlight=termostat
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
MakaKam, jak byś miał możliwość podpięcia się pod kąpa to byś chociaż wiedział jaką masz temperaturę silnika bo na ciągle nie dogrzanym nie ma możliwości żeby ci się wentylator włączył.
jak wymieniałeś czujnik w chłodnicy sprawdzałeś czy wentylatory jak pisze Arczizioom, się włączają :?:
wymiana mi zajęła 30 min z odpowietrzeniem dziecinnie proste
jak wymieniałeś czujnik w chłodnicy sprawdzałeś czy wentylatory jak pisze Arczizioom, się włączają :?:
dobry termostat a do takich należy wahler (polecam) koszt ok 40 pln.MakaKam pisze:Ile moze kosztowac w miare dobry termostat?
wymiana mi zajęła 30 min z odpowietrzeniem dziecinnie proste
jak dostanie konkretnie i dlugo po garach oczywiscie po spokojnej dosc dlugiej jezdzie naj.po gorach to musi sie wentylator zalonczyc nawet jezeli by wcale termostatu niebylo w obiegu .....Ja sprawdzalem czujnik kiedys wyjety z chlodnicy ale podpiety do instalacji opalarka elektryczna ...mysle ze patent na domowe sprawdzenie czujnika w szklance wrzatku tez by dal rade ........
Panowie nie wiem co jest z tymi wentylatorami W sumie juz wymienilem czujnik na chlodnicy, czujnik od wskaznika i termostat a wentylatory dalej sie nie wlaczaja. Auto chodzilo na wolnych obrotach przez jakis czas a potem jeszcze go przyzylowalem pod gore i nic. Czy moze miec na to wplyw taka niebieska wtyczka ktora podobno tez jest jakims czujnikiem temp? Czy bezpiecznik od wentylatora musi miec 15A? bo u mnie jest wlozony 10A.