[B3 1.8 87r SEDAN] filtr kabinowy
[B3 1.8 87r SEDAN] filtr kabinowy
WITAM!!Jestem ciekaw czy ten samochód posiada filtr kabinowy bo ciągle wpada mi jakiś liść albo coś w tym rodzaju do ogrzewania a potem do kabiny.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
No ja tez jestem ciekawy, no cóz nic innego ci nie pozostaje jak tylko iść i to sprawdzic :mrgreen:.
Prawa strona na podszybiu, szeroki śrubokręt i popuszczasz w lewo plastikowe śruby.
Prawa strona na podszybiu, szeroki śrubokręt i popuszczasz w lewo plastikowe śruby.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2008, 05:38 przez Grzegorzbielsko, łącznie zmieniany 1 raz.
Filtr kabinowy
hmm... Trzeba będzie sprawdzić :-| tylko jak sie za to zabrać żeby n.połamać czegoś :?:
W B3 może nie być śrub montażowych do ramki na filtr. U mnie pomiędzy starą, a nową ramką były pewne różnice (stara ramka przykręcona na 2 śruby, nowa ma 3 otwory. Pewnie w B3 nie ma w ogóle tych śrub, więc trzeba będzie dorabiać.
Co do filtra do tej ramki, której numer podał kolega wyżej, to Filtron 1004A (węglowy) na allegro to koszt 42zł (bez A tańszy, ale bez węgla aktywnego).
Co do filtra do tej ramki, której numer podał kolega wyżej, to Filtron 1004A (węglowy) na allegro to koszt 42zł (bez A tańszy, ale bez węgla aktywnego).
Hmm jak ja szukałem filtra do starej obudowy, to Filtron 1003 (pasujący do starej obudowy) kosztował 73zł. Nie widziałem wersji tego filtra z węglem aktywnym. Ale skoro mówisz, że jest i za 40zł to nie jest tak źle.
W razie czego mam do sprzedania starą obudowę razem z zatrzaskami filtra. Alex400, jeżeli byłbyś chętny, to uderz do mnie z prywatną wiadomością (PW).
W razie czego mam do sprzedania starą obudowę razem z zatrzaskami filtra. Alex400, jeżeli byłbyś chętny, to uderz do mnie z prywatną wiadomością (PW).
Filtr kabinowy

yawor znalazłem kiedyś na allegro taki tani - ale to był zamiennik, tu masz filtrona za 54PLN http://moto.allegro.pl/item380539709_fi ... iolet.html, ale masz rację że w sklepie normalnie tyle kosztuje.
Znaleźć 1003A - czyli z węglem - to jest prawdziwa sztuka ale kiedyś mi się udało - tylko że cena odstrasza.
Dlatego wymieniłem na 1004 i wyszło około 80PLN za nową ramkę i filtr z węglem <ok>
Znaleźć 1003A - czyli z węglem - to jest prawdziwa sztuka ale kiedyś mi się udało - tylko że cena odstrasza.
Dlatego wymieniłem na 1004 i wyszło około 80PLN za nową ramkę i filtr z węglem <ok>