Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3]Przekaźnik 813919082A

ODPOWIEDZ
makaron
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3]Przekaźnik 813919082A

Post autor: makaron » 09 mar 2007, 18:19

Witam,
mam pytanie o przekaźnik a konkretnie od czego on jest.
Dziś go wyjąłem bi mi zaczął piszczeć i tak się zastanawiam co mi nie działa, a działa mi wszystko z wyjątkiem świateł drogowych i świateł wstecznego biegu ale one mi nie działały zanim wyjąłem przekaźnik.

Obrazek

thx
Ostatnio zmieniony 09 mar 2007, 18:48 przez makaron, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 09 mar 2007, 18:47

No napisane jest na nim: "Przekaźnik od kontroli ciśnienia oleju", więc juz chyba wiesz od czego jest ;-)

A jak zaczął piszczeć to znaczy, że coś nie tak ze smarowaniem. :-/

makaron
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: makaron » 09 mar 2007, 18:55

Dzięki za odpowiedź ale z tym smarowaniem to mnie lekko zmartwiłeś. :-(

Czy coś powinienem sprawdzić zrobić, dodam że kontrolka oleju gaśnie po zapaleniu silnika i nie zapala się podczas jazdy. Teraz bez tego przekaźnika też gaśnie i wszystko jest ok- tak przynajmniej wygląda :-)
===
chociaż- to on zaczynał piszczeć jak przekręciłem zapłon i to nie zawsze więc może to po prostu sam przekaźnik się zepsuł i robił se zwarcie (to tak na pocieszenie samego siebie :))

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 09 mar 2007, 19:21

jmm ma 100% racji. Ja jednak bym nie bagatelizował tego brzęczenia. Oprócz sygnalizacji spadku ciśnienia oleju poniżej minimium tj. 0,3 bar ten brzęczyk sygnalizuje spadek tego samego ciśnienia poniżej 1,8 bar w okresie dłuższym niz 1 min. dla utrzymujących sie obrotow silnika na poziomie 2500 obr/min. Mogę być w błędzie ale coś mi się zdaje że powoli będziesz musiał myśleć o remonciku silnika. Zadaniem tego brzęczyka była sygnalizacja "wyeksploatowania" auta. Obym się mylił, bo równie dobrze może to byc skutek za niskiego poziomu oleju lub jego niewłaściwej lepkości.
Jeżeli Cie wystraszyłem, to teraz dla własnego spokoju sprawdź przewody na czujnikach ciśnienia oleju. Po prostu może tylko spadł przewód.

amag3

Post autor: amag3 » 12 maja 2009, 16:45

Mam problem z przekaznikiem kontroli ciśnienia oleju. Przekażnik piszczy a wczesniej nie zapalała się kontrolka ciśnienia oleju nawet tylko na włączonym zapłonie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl