[All] Malowanie zaciskow i bebnow
każdy ma swój gust i teorie jaki kolor będzie pasował gdy auto jest czerwone czy niebieskie.
popieram kolegę, a jeśli chodzi o mnie to ja mam czarny lakier, a zaciski mam pomalowane na srebno :mrgreen:daro26 pisze:ja osobiscie uwazam ze w aucie z orginalnymi zaciskami tylko i wyłącznie srebrny bo tak jest fabrycznie a co innego gdyby ktos miał zmienione hamulce na sportowe brembo czy inne w kolorze np.czerwonym to by wyglądało ok <ok> takie jest moje zdanie
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ja proponuje razista zielen niczym kolory muzyki techno ale do srebrnych felg A pozatym czerwien ? takie obcykane kazdy to ma i wszedzie widziec Ale to juz swera gustu bedzie czerwien to bedzie , fluorescencyjna to bedzie fluorescencyjna dla mnie najlepiej wyglada Rdza to jest dopiero kolorek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja pomalowałem moje zaciski srebrną farbą do wysokich temperatur:
A co myślicie o ocynkowaniu zacisków zamiast malowania :?: Myślałem o tym, bo mam taką możliwość. Napewno lepiej by to wyglądały niż malowane. Trzeba by było jedynie zastanowić się jak zabezpieczyć cylinderek tłoczka w zacisku, bo elementy cynkowane są poprzez zanurzanie w wannach. Posiada jeden uszkodzony zacisk, więc chyba na nim poprobuję cynkowanie
A co myślicie o ocynkowaniu zacisków zamiast malowania :?: Myślałem o tym, bo mam taką możliwość. Napewno lepiej by to wyglądały niż malowane. Trzeba by było jedynie zastanowić się jak zabezpieczyć cylinderek tłoczka w zacisku, bo elementy cynkowane są poprzez zanurzanie w wannach. Posiada jeden uszkodzony zacisk, więc chyba na nim poprobuję cynkowanie
- robertas1.8
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: