[80 B4 2.0 ABT '92]Pasek rozrzadu?
[80 B4 2.0 ABT '92]Pasek rozrzadu?
Witam .
Przypadkowo zajrzelem pod obudowe i okazalo sie ze na pasku rozrzadu jest dziura ,z tej gladkiej strony nie przechodzaca na wylot .(2x3 milimetry )
Ponadto na obudowie osadzila sie starta guma z paska ,na pasku widac wyslizganie jakies 4-6 milimetrow .
Ponadto jak usunelem obudowe pasek tak jakby wystawal na zewnatrz z kola okol 1,5 milimetra .
Poprawilem go palcem odpalilem i znowu to samo wystaje za krawedz .
Na tym pasku przejechalem 10 000 ,bo mialem wymiane wczesnie wszystkiego po pasowaniu silnika .
I teraz nie wiem stresowac sie czy stresowac mechanikow ktorzy to zakladali .
Rachunek za tamto ma na 2700 wiec chyba moga to zrobic w ramach gwarancji
Nie wiem
Wiec prosze o rade .
Proszę pamiętać o ujmowaniu TAG-a w nawias kwadratowy! Dziękuję moderator.
Przypadkowo zajrzelem pod obudowe i okazalo sie ze na pasku rozrzadu jest dziura ,z tej gladkiej strony nie przechodzaca na wylot .(2x3 milimetry )
Ponadto na obudowie osadzila sie starta guma z paska ,na pasku widac wyslizganie jakies 4-6 milimetrow .
Ponadto jak usunelem obudowe pasek tak jakby wystawal na zewnatrz z kola okol 1,5 milimetra .
Poprawilem go palcem odpalilem i znowu to samo wystaje za krawedz .
Na tym pasku przejechalem 10 000 ,bo mialem wymiane wczesnie wszystkiego po pasowaniu silnika .
I teraz nie wiem stresowac sie czy stresowac mechanikow ktorzy to zakladali .
Rachunek za tamto ma na 2700 wiec chyba moga to zrobic w ramach gwarancji
Nie wiem
Wiec prosze o rade .
Proszę pamiętać o ujmowaniu TAG-a w nawias kwadratowy! Dziękuję moderator.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2008, 21:01 przez rapidman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Stresuj siebie i gneb mechanika.... Scina Ci pasek bo sie zsuwa albo z któregoś koła, napinacza bedz rolki. Odpal auto i zobacz czy wszystkie koła kreca sie prosto wobec siebie. I najlepiej podjedz odrazu do tych mechaniorów co Ci to robili bo moze byc nawet taka sytaucaj ze wszyskto jest ok a oni poprostu źle wkrecili rolke albo samonapinacz jest felerny. Powodzenia <ok>
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Co 60tys km. <ok>psk pisze:co ile km trzeba wymieniac rozrzad?
Chyba zmienił cały silnk na jakiś inny W sumie co mozna naprawiać w benie na taka kwote, rozumiem jeszcze Diesla, to pompa czy turbo sa drogie ale w benie to cała motorownia kosztuje z 1000zł.Romek1983 pisze:rapidman co ci robili że tyle wybuliłeś