[80 B3 SD] Klawisze regulacji podgrzewanych foteli
[80 B3 SD] Klawisze regulacji podgrzewanych foteli
Czy wie ktoś jak rozmontować klawisz regulacji podgrzewanych foteli i jak i również tych od halogenów i podgrzewanej szyby, bo chciałem wymienić w nich żarówki gdyż nie świecą... albo może ma ktoś linka do tego forum gdzie ktoś to opisywał. Szukałem za pomocą szukajki i przeglądałem też tematy i nie umiem tego znaleźć
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Akurat lezy u mnie na kupce stary zmeczony przełacznik od halogenów, wiec zrobiłem Ci mini story Góre przełacznika podwazasz delikatnie płaskim śróbokretem i zdejmujesz - masz na wierzchu juz zarówki, z przełacznikiem od grzania foteli bedzie inaczje bo ma w śordku plastikowa zabudowe do przenoszenia swiatła ale jak rozbierzesz to sam zobaczysz i napewno dasz rade to rozmontowac. Natomiast dół podwazasz również ciękim płaskim sróbokrecikiem (4 zapadki) na foto zaznaczone na czerwono i wyjmujesz do dołu cały przełacznik z obudowy. Wylutowywujesz zarówki - z halogenów powinny byc wciskane z foteli beda na bank lutowane, zmieniasz na nowe i po robocie.
No właśnie skończyłem wymieniać żarówki w tych od halogenów i ogrzewania tylnej szyby ale wymyśliłem całkiem przypadkiem inny sposób bez rozbierania guzika: mianowicie wystarczy kawałek gumowej rurki o nieco mniejszej średnicy nałożyć na żarówkę prawie tak samo jak gumkę i wyciągnąć. Co do guzików od regulacji ogrzewania foteli to tak jak piszesz ale też nie było problemów, oprócz jednego: plastikowa obudowa od rozpraszania światła jest jednorazowo nakładana do płytki lutowanej i plastikowe bolczyki są topione ale i zalałem je jeszcze raz plastikiem i gotowe. Jedyne czego się obawiam to to że wsadziłem żarówkę taką jak do oświetlenia a powinna być jakaś mniejsze i właśnie ide obadać czy działa.
Dzięki za pomoc kolego.
Dzięki za pomoc kolego.