[B3 RU] 1,8+LPG wyciek w gaźniku
[B3 RU] 1,8+LPG wyciek w gaźniku
Witam, otóż mam taki problem, że po wymianie gumy pod gaźnikiem, pojawił się wyciek na takiej śrubce żółtej od góry gaźnika (gaźnik Keihin II), ona jest do regulacji dopływu benzyny. Jeżeli ją odkręcam to jest zamknięty dopływ całkowicie, a jak ją dokręcę to wywala benzynę. Co mogło paść? Wspomnę od razu, że od tego momentu pojawił się problem z przyspieszaniem, na każdym biegu silnik nie jest tak elastyczny jak był wcześniej i teraz najpierw się dławi, a później wchodzi na prawie odpowiednie obroty. Co może być przyczyną? Zaznaczam, że instalacja jest już wyregulowana.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
Tzn, ustawialiśmy zawory, później jak na gaźniku jeszcze nie było filtra powietrza to na benzynie odpalaliśmy, żeby zobaczyć czy rozrząd i zapłon jest ok, i zaczęło wywalać przez "zawór iglicowy"? tak to się nazywa chyba i niestety żeby nie wywalało, całkowicie go odkręciliśmy, więc teraz benzyna w ogóle nie dopływa do gaźnika, tylko sam gaz. Ale niebawem będę ponownie to rozkręcał i właśnie muszę "zalakować" ten zawór iglicowy czymś, jeszcze nie wiem czym. Zobaczę może jeszcze uszczelki wymienię. Jak masz kolego jakieś dobre rady to pisz pisz, wszystko się sprawdzi.
- grzesiek.sz
- Forum Audi 80
maly81, Proszę wyrażać się jaśniej żeby nie robić bałaganu. Domyślam się, że chodzi Ci o wątek: https://audi80.pl/b3-18s-nejaki-gazn ... ht=#348508maly81 pisze:grzesiek.sz napisałem ci wyżej co i jak
Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, 20:29 przez grze, łącznie zmieniany 1 raz.
- grzesiek.sz
- Forum Audi 80
maly81 pisze:dokładnie
Dzięki sprawdzę tą śrubkę pod tym kontemmaly81 pisze:mialem to samo w tym zaworku jak go wykręcisz z obudowy to są tam 2 małe oringi śrubka na śrubokręt musisz wypiąć pływak bo ona się wykręca w do wewnątrz wymień na nowe i po sprawie licz obroty tej śruby żeby ustawić ją w tym samym miejscu sprawdz jeszcze czy pływak jest szczelny
jeśli miałby ktoś jakieś fotki albo schematy to chętnie obejrzę przed rozbieraniem gaźnika