[B3 1.6TD intercooler 1989 80kM ] Wtryskiwacze- jakie?
[B3 1.6TD intercooler 1989 80kM ] Wtryskiwacze- jakie?
Za jakieś 3000 km planowana jest wymiana rozrządu ,więc przy tej okazji postanowiłem wymienić również wtryskiwacz który cieknie na obwodzie ale co zauważyłem " każdy" ma inne oznaczenia jeden 155 drugi 170 barów i tak na zmianę co byście mi doradzili ewentualnie podajcie symbol właściwych wtryskiwaczy bo nie wiem który jest właściwy z woli przypomnienia to 1.6 TD intercooler rok prod 1989 . typ RA pozdrawiam i dzięki za pomoc....
Generalnie to nie ma znaczenia jaki masz symbol na wtryskiwaczu, natomiast ważne jest żeby w obsadzie znajdował się odpowiedni rozpylacz i był wyregulowany na odpowiednie ciśnienie.Margol pisze:" każdy" ma inne oznaczenia jeden 155 drugi 170 barów i tak na zmianę co byście mi doradzili ewentualnie podajcie symbol właściwych wtryskiwaczy
Dla naszych silników zalecany jest rozpylacz o symbolu DNOSD274 a ciśnienie otwarcia powinno wahać się w granicach od 155 do 163 barów.
Osobiście polecałbym tą niższą granicę z uwagi na zużycie pompy, no chyba że masz nówkę.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Kupuj te co otwieraja sie przy jak najwiekszym cisnieniu o ppompe sie nie martw ona i tak i tak daje o wiele wieksze cisnienie (około 300barów) wiec im bedzie efektywniejszy wtryskiwacz tym lepiej, spadnie spalanie i zwrosnie moc. Jedynynie przy wyzszym cisnieniu otwarcia wtryskiwacz moze pracować nieco twardziej.