Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI] praca silnika przenosi się na karoserie.b

ODPOWIEDZ
szkodnik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 TDI] praca silnika przenosi się na karoserie.b

Post autor: szkodnik » 21 cze 2008, 11:51

Witam.

Jeszcze niedawno widziałem gdzieś taki temat ale nie wiem czy został usunięty czy .....
Problem jest tego typu: na odpalonym silniku podczas jazdy lub na postoju odczuwam dość mocne drgania w karoserii i fotelu. oprocz tego wydaje mi się że silnik głośniej chodzi jednak nie odczuwam utraty mocy czy jakiś innych dolegliwości silnika. Potwierdzeniem dla mnie jest taki sam model Audi 80 mojego wójka ktory ma tą samą bude silnik i nawet rok produkcji , odczucie podczas jazdy jest masakrycznie inne, cicho praktycznie zero drgan! tak jakbym siedział w 3 lata mlodszym aucie!!! Co może być powodem takich objawów.

Pozdrawiam
szkodnik

Awatar użytkownika
rczopik2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rczopik2 » 21 cze 2008, 12:41

Sprawdz poduszki olejowe silnika czy nie maja wycieków, poduszki skrzyni biegów i prawą łapę zawieszenia poduszki skrzyni biegów.
Pamiętaj że najmniej drżą po wymianie orginalne poduszki.

beteseriada
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: beteseriada » 22 cze 2008, 20:34

a u mnie w b3 powodem było coś zupełnie innego.

OD alternatora idzie łapa do karoseri - i ona generalnie nie dotyka "ogranicznika przy karoserii" dopóki nie obciążamy silnika. U mnie niestety poprzedni właściciel, źle przykręcił łapę i co za tym idzie opierała się cały czzs na karoseri i drgałł samochód jak głupi - pojechałem do najjlespzych mechaników w GD i w pare sekud trzęsiawka była naprawiona :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl