To teraz ja. Wziełem się dzisiaj za auto bo nadal mi wogóle nie chce odpalić. Cewka jest ok. Kopułka też dobra. Wszystko przeciściłem. Na każdej świecy jest iska.
Co mnie zastanawia. Po wykręceniu świecy, ale tylko jednej silnik prawie zaskakuje. Prawie odpala. I to bez różnicy którą z pięciu świec wykręce...
Powoli się poddaje, bo nie mam już pomysłu o co chodzi w tej maszynie
PS 2.0 10V 115 KM + LPG II generacji
[80 B4 2.0 ABT] Odpalanie na ciepłym
Witam Koledzy. mam podobny problem w mojej audicy,pali dobrze tylko na zimno, chociaż czasem zaszarpnie przy rozruchu,
na ciepłym rozgrzenym zapali i szybko zgaśnie, potem trzeba go przytrzymać do 10sekund i załapie, zawsze tak na ciepłym, po takim zapłonie wyczuwam benzynę jakby niespaloną z rury wydechowej ale tylko zaraz po takim trudnym zapłonie, nie posiadam gazu, nigdy go nie było, świece odpadają, co to może być, może filtr paliwa? Proszę o radę.
na ciepłym rozgrzenym zapali i szybko zgaśnie, potem trzeba go przytrzymać do 10sekund i załapie, zawsze tak na ciepłym, po takim zapłonie wyczuwam benzynę jakby niespaloną z rury wydechowej ale tylko zaraz po takim trudnym zapłonie, nie posiadam gazu, nigdy go nie było, świece odpadają, co to może być, może filtr paliwa? Proszę o radę.
Szanowni koledzy chyba mogę Was zapewnić, że problem nie leży po stronie instalacji LPG. U mnie występuje identyczny problem jak kolega opisał na początku i nie mam instalacji LPG. Czasami bywa, że jak się silnik nagrzeje to ciężko pali. Jest to sporadycznie (u mnie np raz na miesiąc). Zastanawiam się nad wymianą czujnika temperatury, ewentualnie świec bo już trochę latek mają.