[B3 1,6 TD SB] Brzęczenie przyśpieszacza zapłonu
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
[B3 1,6 TD SB] Brzęczenie przyśpieszacza zapłonu
Mam dość nietypowy problem. Podczas jazdy strasznie denerwuje mnie dźwięk jaki wydaje przyśpieszacz zapłonu. Nie wiem czym to jest spowodowane. Czy to linka przenosi drgania z silnika czy co. Zaglądałem tam, ale cały ten przyśpieszacz (ta gałeczka) jest zabudowana więc nic tam nie mogłem zrobić. Dźwięk ten kojarzy mi się trochę tak jak by z przepływem prądu, to takie brzęczenie które jest dość głośne. Czasami jak jakoś przekręcę tą gałkę to na chwile ustaje, ale tylko na chwile.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Właśnie już tak robiłem. Nawet jak trzymam tą dźwignie to ten dźwięk słychać. Zależy jak się ją ustawi to jest ciszej, albo głośniej, czasem akurat się uda że nic nie brzęczy, ale tylko czasem. Sprawdzałem jej mocowanie i wszystko w niej jest ok. Ten dźwięk wydostaje się z środka całego tego mechanizmu. Chciałem to rozebrać, ale całość jest zabudowana i musiałbym w jakiś sposób wyjąć/wykręcić tą dźwigienkę, ale nie wiedziałem jak a nie chciałem robić tego na silę żeby jej nie urwać.cobra pisze: Labiel sprawdź mocowanie tej dźwigni, gdy słyszysz to "trykanie" zablokuj ją ręką, wepchnij do końca, wyciągnij itp...
Wkurza mnie to strasznie. Jak by mi coś jeszcze w samochodzie waliło i stukało to luz, ale kurde w aucie cicho jak nie wiem a tylko to gówienko brzęczy i brzęczy i mnie denerwuje.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nic nie udało mi się z tym zrobić, ale chyba ostatnio nie brzęczy mi to, bo już nie pamiętam kiedy ostatnio się na to wkur*****łem. Mam tylko nadzieje że znowu nie zacznie
[ Dodano: 2008-06-27, 10:46 ]
Dziś wyłączyłem radio i przysłuchałem się czy brzęczy czy nie. Jednak brzęczy, ale słabiej niż kiedyś i nie zawsze. Jak słucham radia w samochodzie to nie słyszę tego.
[ Dodano: 2008-06-27, 10:46 ]
Dziś wyłączyłem radio i przysłuchałem się czy brzęczy czy nie. Jednak brzęczy, ale słabiej niż kiedyś i nie zawsze. Jak słucham radia w samochodzie to nie słyszę tego.