[ 80 B4 2.0 115 KM 92r] Uszczelka pod glowica???
[ 80 B4 2.0 115 KM 92r] Uszczelka pod glowica???
Jaki jest koszt wymiany uszczelki po glowica w B4 silnik 2.0 115KM ????
Prosze o odpowiedz i z gory dzieki
Prosze o odpowiedz i z gory dzieki
To jest uzaleznione czy tylko uszczelka do wymiany, z zycia znam ze jak sciaga sie glowice, to nieraz trzeba ja planowac, zmienic chociaz uszczelniecze i simering na walku rozrzadu. To minimum moze cie kosztowac w zaleznosci od mechanika ok 350-... . Ja robilem remont glowicy rok temu to za same markowe czesci wydalem okolo 800, tylko ze to byl remont, zeby raz sciagnac i miec spokoj na pare lat.
Witam. Z tego co piszesz i pamiętam wnioskuję, że ten wyciek był spowodowany nadmiernym wzrostem ciśnienia w układzie chłodzenia na skutek uszkodzonej uszczelki. No to ładnie sie wpakowałeś z tym autem. Jak już masz zamir robic głowicę to oprócz założenia nowej uszczelki i planowania głowicy ja bym zmienił tak jak pisze kolega wyżej uszczelniacz wałka rozrządu a ponadto wymienił uszczelniacze trzonków zaworów oraz sprawdził stan i ewentualnie naprawił prowadnice zaworów. Trzymaj kciuki i nie załamuj się.
nie zalamuje sie ! tylko mi napiszcie jaki koszt tej imprezy bylyby???
Bo nie wiem czy mam robic to tutaj czy lepiej poczekac i zrobic to przy okazji w
Polsce??? Wiadomo wszystko sie wiaze z kosztami!!! :cry:
[ Dodano: 2007-03-09, 21:52 ]
a tak wogole to nie wiem czy ma to zwiazek z wyciekiem plynu z chlodnicy bo tutaj ewidentnie troszke mi wywala olej z silnika i mechanik stwierdzil do wymiany uszczelke pod glowica!!!
Bo nie wiem czy mam robic to tutaj czy lepiej poczekac i zrobic to przy okazji w
Polsce??? Wiadomo wszystko sie wiaze z kosztami!!! :cry:
[ Dodano: 2007-03-09, 21:52 ]
a tak wogole to nie wiem czy ma to zwiazek z wyciekiem plynu z chlodnicy bo tutaj ewidentnie troszke mi wywala olej z silnika i mechanik stwierdzil do wymiany uszczelke pod glowica!!!
Dobra uszczelka to wydatek od 80 do 100 PLN. Planowanie głowicy - 100 PLN. Robocizna 50 PLN. Rób jak uważasz, ale ja bym się nie pchał w dalszą trasę do Polski z padniętą uszczelką pod głowicą. Tak przy okazji to nie cieknie Ci przypadkiem z uszczelki pod pokrywą zaworów? Może ten mechanik chce Cię naciągnąć?
Polecam gumowa uszczelke pod pokrywe zaworów. Koszt w porywach do 40 PLN. Jakbyś chciał to wymienisz sobie sam, bez większego wysiłku.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2007, 18:09 przez czarekj, łącznie zmieniany 1 raz.