[90 B3 PS] Wymiana żaróweczek przycisków
[90 B3 PS] Wymiana żaróweczek przycisków
Słuchajcie. Chciałbym powymieniać żaróweczki w przyciskach w centralnej części deski rozdzielczej (mgielne, ABS, regulacja wysokości itp...). W książce "Reguluje i naprawiam" napisane jest, żeby wyjąć przyciski trzeba odkręcić całą tą małą "szufladke" z prawej części przycisków. Problem w tym, że ja tej pułeczki nie mam. Jest cały rząd przycisków
Musze wyjmować te przyciski czy można ściągnąć samą górną część przycisku?
Musze wyjmować te przyciski czy można ściągnąć samą górną część przycisku?
Najpierw zdejmij przedni panel przełącznika, a następnie podwarz delikatnie płaskim śrubokrętem z góry i z dołu przycisk powinnien wyjść. Ten przełącznik ma dwie balszki trzymające go w konsoli. Jeżeli chcesz wymienić tylko żaróweczki to zdejmij przedni panel przełącznika i zobaczysz żaróweczkę do wymiany.
Przy wymianie żaróweczek w p/mgielnych tył i ogrzewanie tylniej szyby wystarczy wyciągnąć starą żaróweczkę i wsadzić nową. W regulacji wysokości świateł jest wlutowana w płytkę opis wymiany znajdziesz na rezacze.pl w dziale warsztat. Pozostałych nie mam u siebie, a tu masz fotki od ogrzewania szyby:
<ok>
<ok>
No troche podziałałem.
Wymieniłem wszystkie żaróweczki we wszystkich przyciskach oprócz regulacji. Nie mam lutownicy. Ponadto wymieniłem w regulacji nawiewów (pokrętełkach)
Została jeszcze popielniczka i regulacja el. lusterek.
P.S. W tym przycisku regulacji jest taka sama żaróweczka jak w pozostałych?
Wymieniłem wszystkie żaróweczki we wszystkich przyciskach oprócz regulacji. Nie mam lutownicy. Ponadto wymieniłem w regulacji nawiewów (pokrętełkach)
Została jeszcze popielniczka i regulacja el. lusterek.
P.S. W tym przycisku regulacji jest taka sama żaróweczka jak w pozostałych?
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Proszę:
http://www.centrum.audi80.pl/index.php? ... info&id=58
jak żaróweczkę z oprawki wyjąć to chyba już będziesz wiedział
http://www.centrum.audi80.pl/index.php? ... info&id=58
jak żaróweczkę z oprawki wyjąć to chyba już będziesz wiedział
Dzięki wielkie za plik
Ale, jest taki mały problem. Ja mam cały rząd przycisków i nie mam tej półeczki którą się odkręca na samym początku. Jutro zrobie zdjęcie i pokaże o co mi chodzi. Dlatego zastanawiam się jak wyciągnąć ten z regulacją wysokości świateł. Bo w pozostałych już powymieniałem, bo wystarczy tylko lekko je podważyć.
Ale, jest taki mały problem. Ja mam cały rząd przycisków i nie mam tej półeczki którą się odkręca na samym początku. Jutro zrobie zdjęcie i pokaże o co mi chodzi. Dlatego zastanawiam się jak wyciągnąć ten z regulacją wysokości świateł. Bo w pozostałych już powymieniałem, bo wystarczy tylko lekko je podważyć.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
tak jak kolega napisał - jak nie chce wyjść to musisz po prostu delikatnie mocniej podważyć. U mnie ten akurat siedział tez najmocniej ale wyszedłMatek pisze:Musisz go tak samo podważyć i wyjdzie bez problemu. Tu nie ma znaczenia czy masz półeczkę czy nie. Sposób wyciągania przycisków jest taki sam.
Podczepię sie pod temat z problemem odnośnie przycisku do regulacji podgrzewania foteli. Wymieniłem żarówki w reszcie przycisków a tego to nie umiem nawet rozłożyć, przeczytałem inne tematy ale tam odsyłają do działu download gdzie nic takiego nie ma. Proszę o jakąś pomoc a najlepiej w oparciu o zdjęcia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam