Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[80 B2 1.6] Uszczelniacze do silnika?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
dayton
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B2 1.6] Uszczelniacze do silnika?

Post autor: dayton » 09 mar 2007, 17:14

Mam pytanko!! prosilem kiedys tu na forum o porade w sprawie spalania oleju,dostalem oczywiscie, ale nie mam zbytnio kaski na remoncik. PYTANIE!! czy polecacie mi wlanie do oleju uszczelniacza w plynie, wiem ze takie sa, koles kiedys taki wlal i mial z glowy na jakis czas ten problem. DRUGIE PYTANIE!! czy polecacie wsypanie proszku uszczelniajacego chlodnice do srodka? prosze o szybka i konkretna odpowiedz!!
Ostatnio zmieniony 09 mar 2007, 18:45 przez dayton, łącznie zmieniany 1 raz.

master72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: master72 » 09 mar 2007, 18:41

nie polecam lania tych specyfików . prędzej czy później wychodzą bokiem .
ale każdy ma swój rozum , :-D

krychu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krychu » 10 mar 2007, 11:56

Te specyfiki nie oplaca sie wlewac, kolega w polonezie dolewal taki do oleju, nazywal sie doktor czy jakos tak, na 1000km dawal rade, ale pozniej juz bylo tylko gorzej. Drugi kolega teraz ma dziorawa nagrzewnice w xantii, wsypal tez jakis uszczelniacz do ukl. chlodniczego, przez 2 dni nawet szyby nie parowaly, ale po 2 dniach znowu to samo. Wiec nie polecam nikomu takiej praktyki, szkoda pieniedzy na takie cuda marketingu. POZDRAWIAM

MARCO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MARCO » 10 mar 2007, 18:51

NIE WLEWAJ ŻADNEGO BADZIEWIA!!! SPRAWDZAJ STAN OLEJU I JEŻDZIJ AŻ BĘDZIESZ MIAŁ KASE NA REMONT.POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 11 mar 2007, 11:54

a co do uszczelniania chodnic proszkiem. Raz dziala, raz nie. Duzo zalezy od wielkosci uszkodzenia - duzych otworow to nie zalepi. po wsypaniu proszku uklad chlodzenia moze stracic troche na sprawnosci, jak kiedys do dieselka 1.6 takie cos wsypalem to temp. plynu wzrosla o 5 st. C.

Awatar użytkownika
Maniek mechanik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [80 B2 1.6] Uszczelniacze do silnika?

Post autor: Maniek mechanik » 11 mar 2007, 11:59

dayton pisze:Mam pytanko!! prosilem kiedys tu na forum o porade w sprawie spalania oleju,dostalem oczywiscie, ale nie mam zbytnio kaski na remoncik. PYTANIE!! czy polecacie mi wlanie do oleju uszczelniacza w plynie, wiem ze takie sa, koles kiedys taki wlal i mial z glowy na jakis czas ten problem. DRUGIE PYTANIE!! czy polecacie wsypanie proszku uszczelniajacego chlodnice do srodka? prosze o szybka i konkretna odpowiedz!!
tak jak koledzy piszą czasem pomaga ale na bardzo krótko. szkoda $ na te "cudowne" preparaty. jeszcze nikt nie wymyslił takiego środka wlewanego do oleju który zastąpi remont. Podobnie jest z tymi proszkami, jest to tylko pomoc naprawde doraźna!!! Jesli cos przestaje dzialać to trzeba to naprawić lub wymienić. Nie ratujmy sie środkami, które to tak pięknie w reklamie wygladają. Fakt że proszek do ukladu chlodzenia jakoś działa bo miałem kiedyś w trasie przeciek na chłodnicy. Co prawda pozwolił mi wrócić do domu ale i tak puścił 2 dni później. Nowa chlodnica załatwiła sprawe. Nie polecam tego typu rozwiązań jako substytut fachowej naprawy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl