[B3 1.9T 89r] zapowietrza sie układ paliwowy, lewe powietrze
-
- Forum Audi 80
[B3 1.9T 89r] zapowietrza sie układ paliwowy, lewe powietrze
Witam, dziś zauważyłem z Auda traci moc; maska do góry no i pokazało sie powietrze w wężyku płynącym do pompy(przezroczysty) przeszukałem wszystkie węże, czy gdzieś nie sączy, nic wymieniłem filtr paliwa(miałem w zapasie) tez nic, próbowałem przez butelkę podać mu ON i wtedy się nie zapowietrza, gdzie szukać przyczyny. Pozdrawiam
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jesli z butelki jest ok, to przyczyna lezy pewnie poza obszarem silnka, szukałbym usterki od komory w strone zbiornika paliwa. U mnie w TDIku również sa bąbelki powietrza i wszystko jest ok, nie da sie tego u mnie zlikwidowąc, ale nie widze zadnych skutków ubocznych, wiec sie tym przestałem martwic.
Kolego nieszczelność napewno wszystkie opaski na wężykach są dobrze dociśnięte? U nie niby wszystko było dobrze sciśnięte ale i tak brało powietrze. Okazało się, że była minimalna nieszczelność na wężyku od filtra do pompy i drugą była na samym filtrze ( miałem taki filtr który oprócz wlotu i wylotu miał miejsce na podgrzewacz czy jako to się nazywa i tam miałem nieszczelność. Wymieniłen na taki zwyly filtr i problem znikł <ok> ) Sprawdźczy napewno wszystko jest sszczelne.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
U mnie było to samo. Wymiana wężyków, dokręcanie wszystkich opasek i wymiana samego filtra paliwa też nic nie pomogło. Prawdopodobnie masz przytkane wyjście ze zbiornika, to samo było u mnie. Zdejmij przewód ze zbiornika i zobacz jak paliwo leci. Jak leci szybko to możliwe że jest dobrze a jak słabo to musisz wyjąć zbiornik i wyczyścić.