[80 B4 2.3 NG LPG] problem z wolnymi obrotami na LPG....
-
- Forum Audi 80
[80 B4 2.3 NG LPG] problem z wolnymi obrotami na LPG....
witam. jak zapale rano samochod na benzynie to jak przejade i samochod nie bedzie mial 60 stopni to na gazie na wolnych obrotach gasnie, a jesli jest dogrzany silnik problem znika, jaka moze byc tego przyczyna??? co musze zrobic aby ten problem zniknal. bo jak jezdze na benzynie drogo mnie to wychodzi bo mija dluzszy czas aby silnik zlapal te 60 stopni ponad:(:(:(
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
konieczkoo18, po pierwsze to nie napisałeś wielu bardzo istotnych informacji. Mianowicie jaka to instalacja (generacja), ile ma już przejechane, co do tej pory robiłeś, czy wymieniany był filtr gazu, jak autko zachowuje się na benzynie.
Te wszystkie informacje są niezbędne, żeby zacząć zgadywać, a co dopiero postawić trafną diagnozę. Na razie mogę tylko doradzić wizytę u porządnego gazownika.
Po drugie to podobne pytania już zadałeś w innym wątku. Proszę nie robić bałaganu i nie dublować tematów.
Te wszystkie informacje są niezbędne, żeby zacząć zgadywać, a co dopiero postawić trafną diagnozę. Na razie mogę tylko doradzić wizytę u porządnego gazownika.
Po drugie to podobne pytania już zadałeś w innym wątku. Proszę nie robić bałaganu i nie dublować tematów.
no wiem, instalacja ma ponad rok, niewiem co bylo robione bo kupilem nie dawno samochod a do tej pory nie bylo problemow, na benzynie tez skacza obroty, a na cieplym silniku wogole nie odpala na benzynie, jest wymontowany silnik krokowy, podam z jakiej firmy jest:
reduktor TOMASETTo ostatnio wymieniany filterek od gazu
zawor gazowy tomasetto
wielozawor tomasetto
uklad elektroniczny LECHO
przelacznik centralka LECHO WR
to tamty post usune.co mam drugi. i przepraszam za to dublowanie.
reduktor TOMASETTo ostatnio wymieniany filterek od gazu
zawor gazowy tomasetto
wielozawor tomasetto
uklad elektroniczny LECHO
przelacznik centralka LECHO WR
to tamty post usune.co mam drugi. i przepraszam za to dublowanie.
-
- Forum Audi 80