[B4 1Z] Przewody paliwowe TDI pękają
[B4 1Z] Przewody paliwowe TDI pękają
Witam, mam problem gdyż mam 1.9 TDI 1z i miesiąc temu mi pękł przewód paliwowy, zakupiłem i wymieniłem go a dziś znów mi pękł ale inny dobrze ze wtedy zakupiłem 3 więc miałemna wymiane. jaki może by problem żę pękają ? Wiadomo że tam są drgania ale jedemn po drugim pękają przy końcu.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2007, 09:50 przez maryjann, łącznie zmieniany 1 raz.
Diesel to niestety drgania i precyzja. Przewody będą zawsze pękać i przyzwyczaj od dziś do tego. Więc zawsze woż ze sobą zapasowe. :mrgreen: ZARTUJĘ.
Po prosu ktoś wcześniej bawił się tymi przewodami i zapomniał założyć opaski zespalającej te przewody ze sobą. Potpatrz jak to wygląda w oryginale. Zbyt długi przewód wtryskowy pozostwiony samowolnie bez umocowania mam tendencje do pękania na zgięciu. Są do tego specjalne gumowo- metalowe zaciski tłumiące drgania diesla. Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-09-08, 01:03 ]
Myślę że chodzi o przewody od pompy do wtrysków . Jeżeli tak nie jest to moja poprzednia wypowiedż nie ma sensu
Po prosu ktoś wcześniej bawił się tymi przewodami i zapomniał założyć opaski zespalającej te przewody ze sobą. Potpatrz jak to wygląda w oryginale. Zbyt długi przewód wtryskowy pozostwiony samowolnie bez umocowania mam tendencje do pękania na zgięciu. Są do tego specjalne gumowo- metalowe zaciski tłumiące drgania diesla. Pozdrawiam
Myślę że chodzi o przewody od pompy do wtrysków . Jeżeli tak nie jest to moja poprzednia wypowiedż nie ma sensu
dobrepajak100 pisze:Diesel to niestety drgania i precyzja. Przewody będą zawsze pękać i przyzwyczaj od dziś do tego. Więc zawsze woż ze sobą zapasowe. :mrgreen: ZARTUJĘ.
Witam, a mi znów na trasie pękł przewód wtryskowy w niedziele ale dobrze ze woże zapasowe a tu we wtorek 2 dni póżniej znów pękł następny. Ja już nawet myśle nad sprzedaniem go i zakupem innego benzyne czy coś bo wszystko w tym aucie jest ok tylko te przewody. ale zakupiłem znów cały komplet na allegro z tymi łączeniami i jak dostane to je zamontuje. i myślę jechać do serwisu Audi Noma2 może oni coś pomogą. bo ja juz sie boje nim jeżdzić. A znajomy mi muwił ze może jak je dokręcam to może za mocno a tu by trzeba było by może kluczem nanometrycznym czy jak sie nazywa co z jakaś siłą sie dokręca. zeby lekkie drgania miał. a ja mam zawieszenie gwintowane twarde to moze tez dlatego takie problemy ? ale widze na forum ze inni też maja sportowe zawieszenie i nic sie nie dzieje
Mam pytanie do was jak stoje przed autem to do silnika dochodzą te 4 przewody 1 jest przy mnie a ostatni najdalej a pytanie mam takie który przewód z wtryskiwacza na być podłączony do silnika ?
np. 1 z silnika na górnym lewym a reszta ?
Mam pytanie do was jak stoje przed autem to do silnika dochodzą te 4 przewody 1 jest przy mnie a ostatni najdalej a pytanie mam takie który przewód z wtryskiwacza na być podłączony do silnika ?
np. 1 z silnika na górnym lewym a reszta ?
Ja też bym chętnie pomógł ale jak kolega wyżej nie rozumiem. Przecież wtrysk jest w silniku. Jeśli chodzi ci od pompy do wtrysku to są metalowe a jeśli chodzi ci o te przelewowe które idą od wtrysku do wtrysku to są gumowe. Najlepiej daj fote <ok>maryjann pisze:
nie o przewodach wtryskowych z wtrysku do silnika
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Chodzi mi o te 18,19,20,21 ale widze ze na rysunku też są połączone ze sobą. a ja nigdy nie miałem, teraz nowe założyłem niedawno tydzień temu i dorobiłem sobie samemu takie blokady mam ich aż 5 zrobie zdjecie i pokaze. ok
ale ja chyba mam połączone od pompy do wtrysku 20.21 na odwrót. musze zobaczyć i zrobie najlepiej zdjęcie i pokażę
ale ja chyba mam połączone od pompy do wtrysku 20.21 na odwrót. musze zobaczyć i zrobie najlepiej zdjęcie i pokażę